Previše hroničnih problema? Moguće je da postoji neka energetska blokada ili KARMIČKI DUG koji vas muči

Ako imate previše hroničnih problema, moguće je da postoji neka energetska blokada, ili karmički dug koji vas muči. Negativne misli privlače negativne stvari, a sve što nam se u životu dešava – prvo se odigrava na astralnom planu…

Zdravstveni i drugi problemi koje imamo mogu da budu izazvani na razne načine. Smatra se da su problemi sa zdravljem najteža manifestacija loše karme. Mislim najpre ne teške i hronične bolesti. Ipak, i kada je čovek fizički zdrav, postoje mnogi problemi koji mogu da uruše kvalitet života. Tu su ljubavni, porodični, ili finansijski problemi. Sve to odnosi puno energije, što samim tim predstavlja opasnost da privučemo još lošije stvari u svoj život.

Čim pominjemo reč „karma“ znači da je problem koji imamo povezan sa prethodnim životima. Kao što ljubavni, finansijski, porodični i drugi problemi mogu biti uzrokovani prošloživotnim aktivnostima, tako i zdravstveni problemi često imaju koren u događajima koji su se desili u ranijim životima. Sve traume i povrede koje smo proživeli beleži naše energetsko polje. Rezultat tog energetskog poremećaja možemo da vidimo i u sadašnjem životu.

Četiri vrste tela

Sve što nam se u životu dešava, prvo se dešava na energetskom, odnosno astralnom planu. S obzirom da čovek poseduje četiri tela, sva ona na specifičan način reaguju na ono što nam se dešava. Postoji astralno telo (energetsko-aura), mentalno telo, emocionalno telo i fizičko telo.

Fizičko telo je nama jedino vidljivo, pa su promene na njemu lako uočljive. Međutim, ostala tela nije moguće videti, pa se samim tim ne primećuju početne promene koje postoje u energetskom telu. To mogu da uoče samo vidoviti ljudi, bioenergetičari, ili oni koje se bave raznim oblicima energetskog čišćenja i balansiranja čakri. Kvantna medicina je možda najbliža u detektovanju nečeg što ljudsko oko još ne može da vidi.

Fizičko telo je takođe energetsko telo, samo što je njegova frekvencija vrlo spora, tako da se zgušnjava u materiju. Sve ima svoju frekvenciju i energiju koju emituje. Mentalno telo nije vidljivo, ali se njegovi simptomi osećaju. Ono vibrira na bržoj frekvenciji od fizičkog tela, pa nije vidljivo ljudskom oku. Ipak, možemo da ga opazimo kroz razne mentalne procese koji su u nama, kroz misli ili psihička stanja. Mozak je samo posrednik koji fizičkom telu šalje informacije. Problematična mentalna stanja, psihički poremećaji, opsednutosti, to su problemi u energetsko-mentalnom telu, dok su tuga, bol, strah, fobije, opsesije i slično, promene u emocionalnom telu.

Dakle, i ono što se okom ne vidi može da se opazi na osnovu simptoma koji se prikazuju spolja. Slično kao što ne vidimo vetar, ali vidimo da se povijaju grane ili nam se vijori kosa. Na osnovu toga, iako ne vidimo, možemo da zaključimo da nešto postoji.

Čakre – suština života

Ezoterična učenja, kao i ajurvedska medicima, daju detaljne opise energetskih tela a naročito čakri koje, zapravo, kontrolišu vitalnu energiju čoveka. Sedam glavnih čakri su povezane sa sedam tradicionalnih planeta, pa se u njihovom energetskom poremećaju kriju mnogi psihofizički problemi koje imamo.

Čakre nisu povezane samo sa zdravstvenim stanjem, već sa svim životnim radostima i tugom koju živimo. Blokada određene čakre može da izazove puno problema u segmentima života kojim upravlja. Tada su te oblasti života zakočene i nije moguće da stvari krenu nabolje dok se ona ne vrati u balans. Promenu rada čakri izazivaju stresovi, loš stil života, nezdrava ishrana i navike, GMO hrana, vakcine, cigarete, opijati, razna zračenja, loša energija u životnom prostoru, religijske dogme i pravila, podzemne vode, duhovi, prokletstva, kletve itd. Njihov poremećaj dovodi do mnogih problema. One mogu da budu potpuno ili delimično zatvorene zbog čega nema zdravog protoka energije kroz telo, a kada je protok prane (životne energije) poremećen, sve postaje problematično – od zdravlja preko ljubavi, finansija, odnosa, posla, raspoloženja, sreće, itd.

Planete detektuju lošu energiju

Sedam glavnih energetskih centara (čakri) povezana su sa sedam planeta. Zbog toga se kroz astrologiju vide određeni energetski poremećaji, ali i način da se problemi ublaže ili reše. U ezoteriji je sve povezano; broj, planeta, slova, boje, mirisi, božanstva, zvuk-vibracija i dr. Tako preko planeta u horoskopu možemo da procenimo stanje čakri u organizmu, a to može mnogo toga da nam kaže o kompletnom stanju jedne osobe. O njenim problemima, sreći, nesreći, ljubavi, bolestima, karmi, prokletstvima, dugovima predaka, pogrešnim izborima i dr.

Gledajući natalni horoskop, kao i posebne životne faze i periode, moguće je da se utvrdi koja čakra ne funkcioniše kako treba i gde nas u životu to muči i opterećuje. Tada se u skladu sa mogućnostima osobe i njenom karmom daju remedijalne mere ili takozvano lečenje loših aspekata kako bi se poboljšao rad jedne ili više čakri. Njihovim otvaranjem se emituju kvalitetne vibracije, pa se tako menjaju životne okolnosti. Bolja vibracija čakre utiče na bolju frekvenciju energetskog tela koje počinje da privlači bolje i kvalitetnije situacije i osobe u naš život.

Koren materijalnog života

Na primer, prva čakra (Muladhara-sansk) povezana je sa elementom zemlje i povezuje nas sa materijalnim svetom. Odgovorna je za osećaj sigurnosti, pripadnosti, povezivanja, potrebe za materijalnim stvarima, novcem, odnosima sa porodicom itd.

Kada je ova čakra neizbalansirana ili zatvorena dolazi do poremećaja onoga što je pod njenom upravom. Dakle, problemi sa novcem, porodični konflikti, strah zbog nedostatka sredstava za život, osećaj nezaštićenosti, stalna potreba da neko bude uz nas, strahovi od samoće, nerazumevanje, osećaj gubitka individualnosti… To su znaci da prva čakra ne radi dobro. Slaba volja za životom i depresije su takođe poremećaji rada Muladhare. Svi ovi problemi preko planeta se vide u horoskopu. I drugi oblici psihičkih problema mogu da budu povezani sa ovom čakrom, kao na primer, problem sa dobijanjem potomstva.

Energetski balans

U astrologiji je obično ugrožena Venera, Mesec, ili planete u 5. kući (deca). Imao sam iskustva sa ženama koje nisu mogle da ostanu u drugom stanju sve dok su imali poremećen rad ove čakre. Iako se ginekološki problemi još nisu manifestovali, zbog slabog protoka energije kroz ovu čakru one jednostavno nisu mogle da ostanu trudne. Jedna osoba je godinama imala problem da dobije potomstvo. Nakon određenog vremena, kada smo uspeli da otvorimo čakru, ona je ostala u drugom stanju. Danas ima dvoje dece.

Najpre treba da se uradi energetsko čišćenje da bi se oslobodio veći protok energije. Tada čakra postaje aktivnija. Polako počinje da se otvara. Ova je, inače, crvene boje, pa se preporučuje gledanje u crveno, nošenje crvene odeće, dragog kamenja koje je aktivira (crveni jaspis, hematit, crveni turmalin, crveni koral). Pošto je ova čakra povezana sa elementom zemlje, dobro je da se hoda po zemlji bez obuće radi uzemljenja, rade vežbe ći gong, poželjan je što duži boravak u prirodi. Miris cveća takođe podstiče njen rad, masaža aromatičnim uljima (ruža, pačuli…). Takođe, dobija se određena mantra čije izgovaranje aktivira njen rad, a neophodna je i pomoć terapeuta.

Poremećen rad ove čakre donosi artritis, bolove u nogama, kolenima, problem sa mišićima, hroničan umor i dr. U astrologiji se ovo vidi preko loših aspekata Saturna i Marsa, znaka Jarca, Ovna i Škorpije.

Gde je to zadovoljstvo

Druga ili sakralna čakra (Svadistana sansk) povezana je sa našom sposobnošću da uživamo u materijalnim stvarima. To je mesto našeg uživanja u hrani i piću i svim čulnim zadovoljstvima. Ako ova čakra nije dovoljno otvorena, mogu da se razviju zavisnosti od hrane, alkohola, droge, cigareta, seksa i slično. Osećaj nevoljnosti, kažnjavanje samog sebe, utisak da niste seksualno privlačni, da ne zaslužujete da budete srećni, posledice su zatvorene druge čakre. Ginekološki problemi (bolne menstruacije, neredovni ciklus, upala jajnika, materica, ciste, miomi, tumori) koji takođe stvaraju problem sa plodnošću, ukazuju na njen poremećen rad. Donosi seksualnu zavisnost ili strah od seksa, nelagodnost, osećaj neprijatnosti, stidljivost, prejake emocije koje ne mogu da se kontrolišu. Takođe, histerične reakcije, izlivi besa, napadi i drugi strahovi, homoseksualnost, biseksualnost i slično, znaci su lošeg rada Svadistane.

Često je loše postavljena Venera znak problema sa zadovoljstvom na više nivoa. Loš aspekt između Venere i Jupitera govori o preterivanju u svemu. To je hedonizam. Previše hrane, pića i drugih zadovoljstava dovodi do bolesti, pa bi zato trebalo biti oprezan. Venera u lošem aspektu sa Saturnom, Marsom, Plutonom ili Uranom uzrokuje problem u ljubavnom i seksualnom životu.

Saturn-Venera ukazuje na hladnoću, teško opuštanje, strahove, blokiranost.

Venera-Pluton donosi fatalnost u ljubavi i seksu, patološku povezanost sa partnerom, strah od gubitka ili veliku tugu kad se odnos prekine, strah od nasilja (Venera-Mars), privlačenje nasilja, prekide trudnoća ili strah od povređivanja.

Strah od nasilja

Poznavao sam devojku koja je imala aspekt Venera-Pluton i blokiranu Svadistanu. Imala je strahove od manijaka, mraka (kada je bila sama u prostoru), strah od seksa, a uz sve to, i ginekološke probleme. Jednom rečju, bila je skroz blokirana.

Kada smo prošli kroz regresiju, videla je da je u prethodnom životu dva puta bila silovana. To dramatično iskustvo je zatvorilo drugu čakru u tom životu. Tako se i rodila, da se čakra još uvek nije otvorila. Kada se u regresiji setila i videla šta joj se desilo (brutalno silovanje) počeli smo da radimo na čišćenju negativnih emocija i impresija koje su bile izazvane tim činom.

Odmah posle regresije bilo joj je lakše, iako je još trebalo da se radi na otvaranju čakre. Ona se ne otvara cela, odjednom, već malo-pomalo, ali rezultati su se videli kroz kratko vreme. Uz određene tretmane dobila je i savete koje kristale da nosi, kakvu hranu da jede, koju mantru (zvuk) da izgovara i dr. Ovde su obavezne masaže aromatičnim uljima, kao i drugi energetski tretmani. Danas je srećno udata žena i ima jednu devojčicu. Sve blokade su otklonjene.

Astralno i fizičko telo

Energetsko i vidljivo fizičko telo usko su povezani. Kako energetsko telo utiče na fizičko, tako i poremećaj u fizičkom telu donosi energetske poremećaje. Ukoliko je energetsko polje Višuda čakre (u predelu grla) oslabljeno, to može na fizičkom telu da se ispolji kao kašalj, prehlada, upala grla, upala krajnika ili poremećen rad štitne žlezde. To dovodi do hormonalnog oštećenja, što već postaje ozbiljan zdravstveni problem. Ukoliko se neko slučajno povredi ili iseče, dolazi do isticanja energije na mestu gde je došlo do krvarenja. Kada je neki deo tela oslabljen usled previše ili premalo prane (životne energije), fizičko telo će lošije da funkcioniše, ili će rana da se inficira. Tokom lečenja energetskog tela dolazi do ozdravljenja fizičkog tela.

Energija vašeg tela ne može da ima normalan protok ako nemate emotivnu ravnotežu. Takođe, važni su dobri odnosi s okolinom i samim sobom.

Uravnoteženje zvukom

Najstariji sveti spisi Vece kažu da je sve u svemiru sačinjeno je od zvuka. Svaka čakra ima svoj zvuk – ton. Zapravo, ti korenski zvuci simbolički predstavljaju energetske obrasce svake čakre i sadrže njenu suštinu. Korenski zvuci se na sanskritu zovu biđa mantre. Ako pravilno izgovaramo ove mantre, tada čakra dobija svoju esenciju. Svaka čakra ima svoj ton, pa kad se on svakodnevno izgovara, čakra počinje da se budi. Vibracijom ritualnog zvona ili gonga aktivira se energija čakre. Tako se čiste energetske blokade nastala od stresa, traume, ili emotivne povrede.

Šta bi sa samopouzdanjem

Ako vam je važno šta drugi misle o vama, plašite se da rizikujete, sumnjate u sebe, vezani ste za dramatične situacije, lako se uvredite, imate stalni mentalni sukob sa sobom, onda vam je treća čakra zatvorena. Nervoza koja dolazi usled bolova u stomaku, u predelu želuca, nastaje zbog nedostatka energije u ovoj čakri i njenog zatvaranja. To znači da je poremećen rad treća čakre (Manipura) smeštene u predelu želuca. Ona definiše vaš odnos sa sobom, vaše lične moći i vrednosti, samopouzdanje, vašu sliku o sebi. Ukoliko sebe doživljavate kao žrtvu prisiljenu da se uklapa u obrasce drugih, onda vam je ova čakra jako slaba.

Dakle, vidimo da je u energiji čakri mnogo toga zapisano, ali važno je to što stvari možemo da menjamo. Karmički obrasci koje nosimo iz prethodnih života utiču na sadašnja dešavanja. Ako ih se ne oslobodimo, možemo da imamo mnogo kočnica u životu, a da nismo svesni zbog čega nam se neke stvari dešavaju i zašto stagniramo u pojedinim životnim oblastima.

Strah od rastanka

Astrologija, regresija i detekcija energetskog polja se uvek slažu i prožimaju jedno drugo. Ono što osoba vidi u regresiji kroz sećanja na prethodne živote, to se vidi u horoskopu, ali i u energetskom zapisu čakri u astralnom telu. Da bi neki problem mogao da se resi, potrebno je da se radi na više nivoa. Neki uzroci su u ovom, a neki u prethodnim životima. Njihovo čišćenje se radi na identičan način, samo je potrebno da vidimo odakle dolazi problem.

Jedna devojka je konstantno imala strah da će je partner ostaviti. Do te mere je bila paranoična da bi svaki put kada bi on kasnio ili se ne bi javio na telefon mislila da ju je ostavio. Toliko je partnere opterećivala da ih je prosto gušila zbog toga. Problem je bio u njenim strahovima koje je na njih projektovala. Do te mere je mislila negativno da je privlačila upravo tu energiju. Njene misli su konstantno bile usmerene na ostavljanje, pa se to i dešavalo. Svi su je i ostavljali. Međutim, ona je uzrok videla u njima. Pitala se zašto. Krivila je njih, jer u sebi nije prepoznala grešku i paranoju koju je nosila.

U horoskopu je bila u znaku Riba, a u podznaku Jarac. Ova kombinacija, u teškim horoskopima, donosi paranoju. Retrogradna Venera (ljubav, partneri, brak) joj je bila u znaku Jarca (prošlost, karma, dugovi, težina) u 12. kući (prošli život). Loš aspekt Saturna (strah, napuštanje, samoća) na Veneru (ljubav) ukazivao je na strahove od napuštanja. Prve dve čakre su joj vrlo slabo radile. Odmah sam pretpostavio da se radi o nekoj traumi koja je mogla biti još u detinjstvu, ali sudeći po horoskopu, i u prethodnom životu.

Naime, kada je bila mala, otac je nju i majku napustio i nikada se o njoj nije brinuo. U horoskopu je to prikazano Suncem (otac) u Ribama (nestaje, gubitak, tuga). Međutim, smatrao sam da to nije jedini uzrok. Morala je neku ljubavnu traumu da doživi i u prošlom životu, zbog retrogradne Venere u 12. kući, u Jarcu.

Nakon ulaska u regresiju videla je sebe i jednog momka u najvećoj ljubavi. Samo su joj se pojavljivale slike kako se šetaju, drže za ruke, ljube, smeju… Bila je presrećna. Ubrzo su se venčali i dobili dete. Ljubav je rasla sve više kako je vreme prolazilo. Stalno su bili zajedno. Nisu mogli da dočekaju da se vide kada bi se razdvojili. Međutim, u jednom trenutku ona vidi kako se pozdravljaju, jer on negde mora da ide. Onda shvata da je on u uniformi. Išao je u rat. Zagrlili su se i nisu mogli da se razdvoje. Oči su im bile pune suza. Samo joj je rekao da je voli najviše na svetu i da ga čeka. Ona je suznim očima klimnula glavom, poljubili su se i on je otišao. Život joj je bio užasan bez njega. Nije prošla ni sekunda, a da nije na njega mislila. Onda, u jednom trenutku, dok je bila u bašti, javljaju joj da je on poginuo.

Zanemela je. Srce joj se zaledilo, a suze su same tekle. Onda je tako bolno jauknula da je mislila da će se raspasti od bola. Nikada više nikog nije volela do kraja života. Umrla je, misleći na njega. Taj jauk koji je proživela zatvorio joj je prvu i drugu čakru. Bol je bio prejak i ta blokada traje do dan-danas. Svi strahovi koje je imala zapravo su bili impresija onog straha kada je izgubila voljenu osobu. Zato se stalno plašila i strepila, ali toga nije bila svesna. To je bilo jače od nje.

Promena obrasca

Dakle, nastavila je da živi po starom obrascu, sa teškim utiscima koji su ostali u njoj. Trebalo je da ih se oslobodi i promeni način razmišljanja, odnosno obrazac funkcionisanja u ljubavi. Intenzivne negativne misli samo su privlačile i materijalizovale ono na šta je stalno mislila. To nije dobro. Negativne misli mogu da privuku negativne stvari. Čakre tada vibriraju suprotno od onog kako bi trebalo, a ta vibracija privlači loše događaje i ljude. U takvim slučajevima daju se remedijalne mere koje bi pomogle da se čakre izbalansiraju i da se, naravno, promeni obrazac ponašanja. Uz druge elemente rada na čakrama, ovakve stvari mogu da se prevaziđu i promene loš tok događaja.

Ako vam neke stvari ne idu od ruke ili ako imate zdravstvene, emotivne, finansijske, ljubavne, psihološke ili porodične probleme, moguće je da postoji neka energetska blokada, karmički dug, ili neki drugi vid neusklađenosti koji vam umanjuje kvalitet života. Kosmos i za vas ima neko rešenje. Samo je potrebno da se zagledamo u nebo i pitamo zvezde. Odgovor, kao i rešenje, uvek su tu negde.

 

Astrolog Predrag Petković

1 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x