Zašto žene ne vole MAMINE sinove?

Žene vole da čuju da njihov potencijalni muškarac priča pozitivno i s poštovanjem o svojoj majci. Ipak, ako muškarac malo previše priča i spominje mamicu, to je ženi znak za “mamin sin” uzbunu. Evo nekoliko razloga zašto žene ne vole “mamine sinove” i načini kako da ne budete jedan od njih…

Baš kao što muškarci sanjare o medicinskim sestrama i francuskim sobaricama, žene fantaziraju o policajcima i vatrogascima; muškarcima koji predstavljaju snagu, moć i muškost. Ako seksi vatrogasac mora da zivka svoju mamu svaki put kada skine svoju odeću pred devojkom njegov će seksipil definitivno da izbledi. Žene generalno vole jake muškarce koji se ne boje nikoga i ne potpadaju pod ničiji uticaj.

Neurotični ponos

Problem je u tome što mamini sinovi često ispunjavaju svaku želju svoje majke, posebno one nerazumne, a tu počinju problemi. Ako muškarac ispunjava svaku želju svoje majke šanse su da neće doneti odluku o svojoj budućoj supruzi bez majčinog pristanka. Dovoljno je teško donositi odluke u dvoje pa je teško da će žena tolerisati da se treća osoba meša u njenu vezu s muškarcem. Kada vam je 12 godina i mama vas ne pusti kod devojke, to je OK. Kada odrastete a majka još uvek vlada vašim životom, imate problem.

Žena želi da bude broj jedan

Ako žena deli krevet s muškarcem sasvim sigurno neće pristati da bude na drugoj poziciju u njegovom životu. Normalno je da kupite majci poklon na Majčin dan ili bilo koji drugi važan datum. Međutim, ako stavljate majku ispred svoje devojke, bez obzira koja je prilika, šanse su da će njoj to smetati i da će vas na kraju ostaviti.

Glavni razlog zašto žene ne daju šansu maminim sinovima je zato jer takmičenje sa ženom koja ga je rodila jednostavno nije opcija. Žene vole da znaju da usrećuju svog muškarca, a kada je majka u igri misle da ne čine dovoljno dobar posao. Osim toga, ne žele da čuju kako ne znaju da kuvaju ili rade bilo šta drugo lošije od majke svog muškarca.

Glavni izvor stresa udatih žena su muževi, a ne deca.

Druga stvar koju žene ne vole je uplitanje majke u lične stvari. Na kraju, nijedna žena ne želi da hoda sa Rayom iz serije “Svi vole Raymonda”. Vaša majka može biti svetica, ali to ne znači da ne može biti nerazumna ili manipulativna. Vaša majka zna da je volite i da bi sve učinili za nju i u tome je problem. Ona zna da joj ne možete reći “ne” pa s vremena na vreme može da pusti suzu i pokušati da vas emocionalno uceni. Nemojte dozvoliti to.

Isti čovek, drugi auto

Kada su u pitanju muškarci, većina žena priznaje da padaju na romantične, osećajne, odgovorne, monogamne i zgodne muškarce. Ono što zaboravljaju je da dodaju dobar auto na njihovu listu želja. Nekad sam verovao da žene nije briga koji auto muškarac vozi. Ubrzo sam saznao koliko nisam bio u pravu.

Za one koji se i dalje pitaju da li je auto koji voze ključni faktor u privlačenju žena odgovor je veliko DA.
Dozvolite mi da sa vama kao primer podelim iskustvo mog prijatelja, nazovimo ga Marko. Markov prvi auto bio je Yugo koji je kupio teško zarađenim novcem kada je postao punoletan. U početku je bilo super. Zgodan je dečko, a u to je vreme bio jedan od retkih koji su u tim godinama imali auto pa mu nije falilo zgodnih devojaka.

ŠTA JE PSIHOLOŠKA OTPORNOST I KAKO JE POVEĆATI

Godine su prolazile i kada je zašao u dvadesete njegova tadašnja devojka je odlučila da ga napusti. Njen izgovor je bio da je još uvek “nezreo” i da želi nekog ozbiljnijeg. Nedelju dana kasnije prohodala je sa tipom koji je, ironično, vozio tatin BMW. Kladim se da je Yugo bio dokaz njegove nezrelosti, dok je BMW bio dokaz zrelosti. Na njenu žalost, uskoro je shvatila kako nezreo muškarac može da bude kada ju je zamenio za crvenokosu manekenku čija se boja kose bolje slagala uz njegovu bavarsku limuzinu.

Markove su druge lekcije usledile odmah nakon prekida, kada je nekoliko puta izašao sa drugim devojkama. Kao što znate, prvi utisak je važan u svakoj situaciji, a njegov Yugo tu nije pomogao. Izlasci koji su usledili imali su sličan obrazac:

  • nakon dolaska dobio bi “ne mogu da verujem da to voziš” izraz lica
  • vožnja do restorana bila bi tiha jer bi ona posmatrala enterijer auta sa razočaranjem
  • parkiranje bi bilo posebno teško jer se činilo da je svaka od njih bila na rubu srčanog udara od straha da je ne prepozna neka od prijateljica

Zašto su narcisi opsednuti novcem?

Kao što možete pretpostaviti, Marko nije otišao dalje od prvog sastanka sa ni jednom od tih devojaka. To je bila tačka kada je pomislio kako možda ne bi bilo loše da kupi nov auto. Imao je ukusa pa je konačno kupio Alfu 156. Njegova se sreća sa devojkama drastično promenila na bolje kada je stigla Alfa. Odjednom su cure opet bile zainteresovane za njega, čak i neke koje su ga pre odbile. I dalje je bio isti dečko, iskren, romantičan, duhovit i šarmantan. Oblačio se isto. Sa izuzetkom auta koji je vozio. Isti čovek, drugi auto.

Šta žene dakle žele? Novac, ljubav, dobar seks ili nešto četvrto?

Retki su muškarci koji dolaze sa svim navedenim osobinama, što žene stavlja pred dilemu koju odabrati. Kako društvo postaje sve više i više materijalističko, mnoge žene biraju novac. Druge će reći kako nema tog novca vrednog ljubavi. Njih pitam sljedeće: Zamislite da imate dva muškarca identičnog izgleda. Jedan je multimilijarder i dobije ocenu 3 na testu kompatibilnosti sa vama. Drugi na istom testu dobija peticu, ali zarađuje tek prosečnu platu. Kojeg bi izabrali?

Onoga koji bi vam omogućio život bez ikakvih finansijskih briga, život u raskošnom domu, sve stvari koje možete poželeti i stabilnost? Ili onoga ko će vam ponuditi apsolutnu ljubav i mogućnost da zajednički gradite život kroz sve njegove neprilike i teškoće. Hmmm, gde su nestali dobri muškarci? Ili bolje rečeno, gde su nestale dobre žene?

Zašto u drugima vidimo stvari koje mrzimo kod sebe

Izvor: http://gasasoft.en.rs

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Zašto žene ne vole MAMINE sinove? […]

[…] Zašto žene ne vole MAMINE sinove? […]

[…] Zašto žene ne vole MAMINE sinove? […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x