Zašto muškarcima trebaju žene?

Muškarci i žene su osobe sa veoma različitim karakteristikama. Uopšteno, muškarci su obično jači, fizički i psihički, imaju mnogo udaljeniji i hladniji stav prema životu. Žene su, s druge strane, osjetljivije, sklonije su empatiji, vole savršenstvo i vole da preuzimaju inicijativu.

Iz tog razloga, muškarci i žene, uprkos razlikama, “osuđeni” su na razumevanje. Međutim, nekoliko studija pokazuje, u stvari, da sami muškarci imaju „veću potrebu“ za ženama, a ne obrnuto.

Ideologija

Ko bi rekao da su žene ili kćerke direktno uticale na ideologiju muških glasača? Na osnovu ovoga, muškarci koji žive sa ženom imali bi mnogo liberalniji mentalitet. Ovo bi bilo obrnuto srazmerno broju djece u paru. Odnosno, na osnovu toga koliko je žena dio porodične jedinice, muškarac bi imao liberalniju ideologiju.

Naprotiv, kao što smo već spomenuli, oni sa sinovima imaju tendenciju da imaju sebičniji stav, zbog čega će očevi obično imati desničarsku političku ideologiju.

Porodica

Već je pokazano da će brat koji živi sa više sestara dugoročno imati bolje vještine socijalne interakcije i da će vjerovatnije pomagati i brinuti se za druge.

Naprotiv, oni koji imaju samo jednog brata biće sebičniji i ponašaće se sumnjičavo u interakciji sa drugim ljudima.

Saradnja

Žene su bolje sposobne da prenesu svoj osjećaj saradnje na druge, jer je to osećaj mnogo više ukorenjen u njihovoj prirodi.

Ali ima još. Žene mogu učiniti da muškarci postanu mnogo kooperativniji i nadasve sposobni da reše bilo koji problem u porodici ili grupi prijatelja.

Na kraju, ne kažemo da su žene “bolje” od muškaraca. Međutim, u određenoj mjeri žene nose niz vrijednosti i ideala koji mogu bolje nadopuniti muške ličnosti.

 

bebamur.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x