Zašto mnoge žene traže pažnju drugog muškarca iako vole muža: Psiholog otkriva 4 moguća razloga

Psiholog Galina Yanko objašnjava koji su uzroci takvog ponašanja, koliko to može biti loše i da li bi jedna udata žena trebala prihvatiti udvaranje drugih muškaraca.

 

1. Nedostatak pažnje;

Ne može se svaka žena pohvaliti mužem koji joj posvećuje dovoljno pažnje, koji joj svakodnevno dijeli komplimente i čini da se njegova ljepša polovina osjeća dobro.

Žene se žele osjećati poželjno, nadahnuto, zanimljiv, ali mnoge žene to ne mogu osjetiti u braku, pa prihvataju pažnju koju im posvećuju drugi muškarci. Te žene su istovremeno divne supruge i majke, one vole svoje muževe, ali im ipak nedostaje nešto da bi upotpunile svoju sreću.

 

2. Vole biti u centru pažnje;

Mnoge žene vole biti u centru pažnje i vole kada su sve oči uprte samo u nju. Iako mnogi narcizam smatraju za mušku osobinu žene su takođe podložne ovom fenomenu. Ova vrsta žena na ovaj način pokušavaju da povećaju svoje samopoštovanje i da osjete divljenje suprotnog pola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

3. Nisko samopouzdanje;

Nekim ženama je potrebna stalna potvrda njihove ženske atraktivnosti i solventnosti. Za takve pripadnice lijepog pola muškarci koji im pokazuju znakove pažnje su poput ogledala koje odražava njihovu ljepotu i daje im značaj.

Ako nema pažnju koja joj je potrebna ona počinje sumnjati u sebe jer na osnovu tuđeg mišljenja ona formira mišljenje o sebi.

 

4. Žele zabavu;

Nije tajna da strast ne traje vječno i da je to nešto što bi trebali održavati ako želimo da naš brak opstane.

Svaki par odlučuje za sebe na koji način žele održati strast živom, pa mnogima ne smeta kada njihov partner flertuje sa nekim drugima. Neki se slože sa partnerom oko stvari koje su dozvoljene u njihovom braku pa dopuštaju partneru da se malo zabavlja.

Ovo je igra koja za glavni cilj ima očuvanje braka i jačanje povjerenja u partnera. U principu nema ništa loše u flertovanju sve dok se poštuju granice.

4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Sierra
2 years ago

Ima.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x