Saveti bake: Žena se samo jednom zgadi čoveku i tu nema povratka!

Bake su pokupile svu mudrost ovog sveta i imaju najbolje savete za omladinu. Koliko puta vas je baka ‘stavila pred sebe’ i trudila se da vam prenese svoja iskustva, kako se pre živelo i koje ‘breme’ su žene u njihovom vaktu na leđima nosile?

To breme im je dalo životno iskustvo iz kojeg su izvukli ono najbolje i nastoje to nama preneti. Nažalost, često nemamo živaca i čini nam se suvišnim to što govore, ipak, trebamo ih saslušati i uzeti ono najbolje što se može iskorisiti.

 

Govor tela može biti ključ za veće uspehe

 

Ovo su neki od saveta, korisnih i veoma poučnih:

 

– Nikada nemoj čoveka dočekat’ smrknuta, more bit’ da se umorio i da je gladan. Nego fino sa njim, pitaj ga kako je, svaki belaj isan lakše prihvati kad je sit i kad mu ga kazeš na lep način.

Žena se samo jednom zgadi čoveku i tu nema povratka, zato uvek budi uredna i mirišljava, tako da te poželi zagrliti uvek, a ne da beži od tvoje neurednosti. Ne govori uvek sve što misliš, kad ti padne glupost na pamet ti se idi napij vode, i zadrži malo kako ne bi progovorila. Svaka koja ostane je zlatna.

 

Zašto biramo partnere koje biramo?

 

Pazi, reči su i med i otrov, ne mozeš ih vratiti kad jednom izgovoriš. Zato je bolje što se prećuti. Vidi s kim imaš posla. Ako je čovek nezahvalan i sve mu smeta dok je još mlad, šta će bit’ kad ostari. A što se tiče muškarca, kada biraš partnera za život obrati pažnju kako se ponaša prema ženama u svojoj porodici.

 

Žene! Od muškarca tražite nemoguće!

 

To će ti najbolje pokazati kakav će biti sa tobom za nekoliko godina kad prođe zaljubljenost.

Ako ne pazi vlastitu majku, neće pazit’ ni tebe, ni tvoju porodicu, a možda čak ni decu.

Ja znam da mladost ne zna za tragediju, i znam da želite probati sve ali jedno upamtite deco – Ne vozite brže no što vaš anđeo čuvar može leteti. I verujte mi na reč, kada ostarite sve što ste činili u mladosti će vam izgledati besmisleno.

 

Pročitajte nečiji govor tela…

 

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Mudri saveti bake: “Kada biraš partnera za brak, obrati pažnju kako se odnosi prema svojoj m… […]

[…] Saveti bake: Žena se samo jednom zgadi čoveku i tu nema povratka! […]

[…] Saveti bake: Žena se samo jednom zgadi čoveku i tu nema povratka! […]

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x