Zašto muškarci preferiraju starije žene? Psihologija otkriva 8 razloga …

Čini se da je u posljednje vrijeme sve češće da se muškarci zaljube u starije žene, boreći se protiv stigme koju društvo stavlja na ove vrste veza.

I dok smo svjesni da zdrav odnos nije definiran godinama ili bilo kojim drugim faktorom, nismo mogli a da se ne zapitamo šta je muškarce zainteresovalo za starije žene.

 

1. Starije žene imaju više životnog iskustva

 

Starije žene su u životu vidjele mnogo više od mlađih, nosile su se sa svim vrstama poteškoća i zrelo mogu podnijeti nove. Zbog toga muškarci znaju da će uz svoju partnerku moći rasti i biti zreliji. Također vjeruju da će im druženje s nekim mudrijim pomoći da prebrode teške životne izazove.

 

2. Muškarci vole žene koje znaju šta žele

 

Ovaj dolazi da upotpuni prethodnu tačku; mlađi muškarci su vođeni prema starijim ženama jer obično znaju šta žele. Pošto ove žene imaju dobro životno iskustvo, postavile su svoje ciljeve i tačno znaju kojim putevima da ih ostvare. Fokusirani su na svoje ciljeve jer su već postavili svoje planove.

 

3. Muškarci imaju osjećaj postignuća kada ih starija žena smatra zanimljivim

 

Muškarci su otkrili da je pažnja starije žene podigla njihov nivo samopouzdanja i samopoštovanja. Dakle, kada mladić privuče stariju ženu, to naduva njegov ego, jer je mogao privući nezavisnu, obrazovanu i uspješnu ženu. Osjećaju se polaskano i vjeruju da su u stanju očarati žene svih uzrasta.

 

4. Starije žene izgledaju samopouzdanije

 

Nema ništa privlačnije od samopouzdanja, a starije žene to snažno zrače. Muškarce privlače žene koje vjeruju u sebe i svoje sposobnosti. Ovo uslovljava muškarce da donesu određene zaključke o ženinoj ličnosti i načinu života. Ako je izlazio sa mlađim devojkama kojima je nedostajalo visoko samopoštovanje, sigurno će ga zaintrigirati žene koje imaju viši nivo.

 

5. Muškarci žele vezu uz uzajamno poštovanje

 

Naravno, oba partnera traže međusobno poštovanje, da se osjećaju poštovano i cijenjeno od svog partnera. Muškarci će najverovatnije poštovati starije žene jer vide da imaju više životnog iskustva, više zrelosti i nezavisnosti. Zbog toga ih poštuju, čime se između njih dvoje gradi međusobno povjerenje.

 

6. Cijene emocionalnu stabilnost kod starijih žena

 

Starije žene su zrelije od mlađih u drugim aspektima poput emocija. Dok je nekim mladim ženama teško da izraze svoje emocije sa svojim partnerima, starije žene mogu slobodno podijeliti svoja osjećanja. Emocionalno su rasle i sada znaju kako da kontrolišu svoje emocije da bi živjeli zdrav odnos.

 

7. Muškarci su željni da nauče nešto novo

 

U nekim slučajevima muškarci vide zabavljanje sa starijom ženom kao zanimljivo iskustvo, posebno ako u njihovoj historiji zabavljanja nije bilo uzbuđenja. Starija žena je jednaka nečemu novom za iskusiti, novim idejama, konceptima i stanovištima za otkrivanje. Muškarci su željni učenja i spremni da vide šta će ih naučiti njihova nova starija partnerka.

 

8. Vole kada su žene te koje kontrolišu

 

Suprotno uvriježenom mišljenju, muškarcima je privlačno kada je njihova partnerka ta koja ima kontrolu. U nekim slučajevima muškarci vole kada žene preuzmu vodstvo i mogu se pobrinuti za sve. Od planiranja putovanja i filmskih večeri do porodičnih događaja i tako dalje. Muškarcima je lakše znati da njihova partnerka uživa u ovom aspektu veze, pa će tako izbjeći da čuju stvari poput „Ti nikad ništa ne radiš za mene“.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Zašto muškarci preferiraju starije žene? Psihologija otkriva 8 razloga … […]

[…] Zašto muškarci preferiraju starije žene? Psihologija otkriva 8 razloga … […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x