U nastojanju da ugodite svima gubite sebe

Nikada nećete moći da ugodite svima iz okruženja. Nikada. Šta god da radite i koliko god da se trudite.


Čak i ako iziđete iz svoje kože, čak i ako se prilagođavate svakome. Na kraju se ispostavlja da uvek postoji neko nezadovoljan.
​Znate li šta je najvažnije? Tako nećete biti srećni. U nastojanju da ugodite svima gubite sebe, prestanete da osećate sebe i na duši ce vam biti loše.

Zašto su današnji muškarci slabići, lezilebovići i nasilnici?

​Zamislite sviđa vam se plava haljina, želite danas da obučete baš nju. Ali muž dođe i kaže obuci crvenu!

​Vi obučete crvenu, izgleda nije ništa strašno. Zatim dolazi svekrva i kaže – sivu! ​ A onda tvoja majka dođe i glasa za crnu. Prijateljici se sviđa haljina sa cvetićima a vašem ocu – džins. A ako izađete napolje i pitate elitu javnog mnjenja na klupi, štošta možete saznati! I na kraju bez obzira šta da obučete, bar jednom od njih se neće svideti. A glavno je da vi sami želite plavu haljinu, plavo!

Ako želite biti zdravi i srećni, nikad i nikome se ne žalite!

A pošto će uprkos svega biti nezadovoljnih, zašto odmah ne obući plavu? U tom slučaju, bićete mnogo srećniji. A ako ste srećni, tada i vašim bliskim će biti dobro sa vama. Srećna, u omiljenoj haljini, bićete lepša, i onima koji vas vole to ne može da se ne sviđa. Obucite plavu, onda za muža jednog dana crvenu, u poseti svekrvi sivu, a kod majke crnu, ako to želite, naravno. A za sebe – plavu, omiljenu.

Vi niste odgovorni za druge ljude. Za to šta oni misle i osećaju povodom vas. I ako im se ne sviđaju vaši postupci tu se ništa ne može da uradi. To nije razlog da odbacujete i izdajete sebe. Pogotovo zato što nikada nećete moći da ugodite svima, bez obzira koliko da se trudite.

Svako ko želi da se uvredi, uvek će naći nešto za šta će se uhvatiti, kako bi opet bio žrtva. Agresivno nastrojeni će uvek naći neku udicu da se zakači kako bi pustio svoje demone.

Svako ko želi da pronađe greške u vama, naći će ih u svakom slučaju, jer je čak i idealnost – za nekoga porok. I vi nemate veze sa tim. Da, to je vaš karmički zdatak, gde je vaša lekcija da naučite da budete svoji, bez obzira šta drugi misle o tome.

To što ste u vezi ne znači da se možete zapustiti – 6 navika žena od kojih muškarci ne odlaze

​​Onda u čemu je smisao prilagođavanja uvek svima i potrebe da budete dobri za sve? To je nemoguća misija. Sreće u tome nema. Za to je potrebno previše snage. A cilj je glup i čudan. Čak i novčanica od 100 $ ne sviđa se svima, šte tek reći o živom čoveku.

​Uzgred, ovo ne znači da se ne treba prilagođavati nekome. U porodici naša fleksibilnost uprkos svega dolazi do izražaja, na njoj se mnogo toga drži.

​Ali, od ideje da se ugodi apsolutno svima vreme je da se odustane. To je suviše štetna i glupa ideja, koja ne vodi nigde.

Olga Valjaeva

 

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

[…] U nastojanju da ugodite svima gubite sebe […]

[…] U nastojanju da ugodite svima gubite sebe […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x