Pitanja koja pokazuju vašu snagu

Život često učini da padnemo na dno i da se nađemo u situaciji koja nam se čini bezizlazna. Ipak, priče o snažnim ljudima koji su otkrili svoje najveće potencijale i pobedili sve prepreke mnogima su motivacija i inspiracija.

Tu snagu poseduje svako od nas i kada nam se ponekad čini da je nemamo veoma je važno ponovo je pronaći. Kako biste je iskazali postavite sebi sledeća pitanja:

Koji je najteži period vašeg života? Uz pomoć čega ste to pregurali?

Život je sam po sebi često veoma težak i u njemu možemo naići na neprijatne situacije kao što je smrt voljenih, karijera, finansijske ili akademske poteškoće, zdravstveni problemi, raskidi, zavisnosti… Šta god da je u pitanju indentifikujte koje ste emocionalne alate koristili. Razmislite koje društvene navike i intelektualni napori su vam pomogli da prebrodite taj period.

Koji su vaši najveći uspesi?

To mogu biti i oni primarni uspesi kao što su fakultetska ili neka druga diploma, dosezanje nekog cilja u fizičkom izgledu, sportski ili fitnes rezultati i stvaranje biznisa. Šta je ono što vi radite, a niko oko vas ne radi? Šta ste radili drugačije od predhodnog ponašanja ili navika, i koja se osobina najviše istakla u vašem putu ka uspehu?

U čemu najviše uživate?

Vaša lična ostvarenja ne moraju biti vidljiva drugima. Svačija priča je drugačija. Nekome možda najviše užitka pričinjava prijatno okupljanje sa prijateljima, nekome organizovanje stanara kako bi se napravio cvetni park ispred zgrade… U vašem, ličnom zadovoljstvu leži genije kojega ne treba lako da odbacite.

Najbolji ste kada radite ono što volite i u čemu uživate. Zadovoljite svoj unutrašnji glas, lični užitak i naći ćete svoju najveću snagu u sebi.

4.3 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x