Otpuštanje srodne duše

„Kad se jedna vrata sreće zatvore, druga se otvaraju. Ali često predugo gledamo u zatvorena vrata da ne vidimo ona koja su nam se otvorila“ – Helen Keller

Slomljeno srce je poput slona – retko zaboravlja. Emotivna veza između srodnih duša je veza ljudske ljubavi. Ta ljubav može biti spašena, poštovana i cenjena, ili može biti pregažena, zakopana, napuštena i čak uništena.

Naša humanost nam omogućava da se duboko povežemo s drugim ljudskim bićem, a kada je ta veza ostvarena između stvarnih srodnih duša, božanskih komplemenata, suđena je da traje zauvek.

Budući da su božanski komplementi povezani na tri razine, emocionalnom, na nivou duše i duhovnom, prebolevanje jednom kada je veza gotova može biti jako teško i to toliko da mnogi ostaju u osiromašenim vezama predugo ili ostaju emocionalno vezani godinama nakon prekida.

 

Prebolevanje emocionalnih veza

Zaostale emocionalne veze mogu uzrokovati da osoba tuguje za izgubljenom ljubavi i pritom se zakači na dobre uspomene čak i ako je loših uspomena bilo više nego dobrih.

Produzena emocionalna vezanost je često rezultat preterane zavisnosti u vezi kao osnovnog izvora ljubavi. Usamljenost i nepodnošljivi gubitak proždiru misli osobe, a povratak sećanjima produbljuje tugu. Neki nikada ne uspeju potpuno preboleti i mogu pasti u tešku depresiju i izolovati se od drugih. Smatraju nezamislivim da bi mogli biti srecni s nekim drugim.

Čak i kada im sav razum i logika govore da je gotovo i većinom nastave dalje, podsvest može ostati vezana za bolne emocionalne ostatke godinama. Ukorenjena tuga može isplivati godinama kasnije, naročito ako je pokrenuta novim gubitkom.

Snovi o pomirenju su česti među onima koji se razdvoje od svojih srodnih duša. U snovima se otuđeni partner osobi koja sanja može pridružiti na zelenoj livadi, poznatim mestima ili na bilo kojoj od proživljenih situacija iz njihove veze.

Ovi snovi naizgled bude osećaj gubitka, odvojenosti i napuštanja koju osoba oseća, puneći ih, barem privremeno s osećajem radosti i ljubavi. Iako većina snova kao što su ovi samo predstavljaju podsvesnu želju i imaju malo uporišta u stvarnosti, oni zadovoljavaju želju da se ljubav održi na životu.

Prebolevanje emocionalnih veza zahteva ljubav prema sebi i strpljenje. Za većinu je prebolevanje isto što i prihvatanje smrti. Osoba se mora pomiriti s odsutnosti svoje srodne duše i pustiti ih da odu s ljubavlju i oprostom.

Srce mora tugovati i zacijeliće nakon nekog vremena uz podršku i isceliteljsku medicinu.

 

Duhovne veze duše

 

Duhovne veze duše mogu takođe predstavljati izazov nakon odvajanja i prekida. Duhovne veze mogu potrajati i predstavljaju iskustvo kao nešto što je s vremena na vreme na svome mestu dok je u drugom trenutku u psihičkom prostoru koji stvara osjećaj prenapučenosti i pregaženosti s neželjenim emocijama.

Nije neobično da srodne duše osjete kada je druga polovica u opasnosti, pati zbog gubitka ili je preplavljena iznenadno neželjenim emocijama. Ponekad se informacije pojavljuju u snovima. Iz noći u noć, srodna duša posjećuje svog partnera nastojeći iskomunicirati njihovu želju za sjedinjenjem ili jednostavno izraziti njihovu ljubav koja se nastavlja.

Netko može opisivati nastojanje svoje srodne duše za ponovnim uspostavljanjem veze kroz snove. Ovakva iskustva stvaraju snažnu duhovnu vezu koja je neporeciva i koju može biti teško razbiti.

Za one koji ostaju vjerni i nepokolebljivi u obećanjima koje su dali prije inkarnacije, volja da vide svoje božanske komplemente u teškim trenutcima može povećati njihovu bol. Mogu nesvjesno trčati u spas uzimajući od karme njihovog partnera. Ova vrsta vjernosti može postati preveliki teret.

Duhovna usklađenost koja veže jednu dušu s drugom često se događa kada je veza između ljudi izvanredna. Zakačena za srce ili solarni pleksus, funkcionira kao vrsta životne linije za dušu koja je ovisna o energiji drugoga.

Kidanje duhovnih niti je lako za iskusnog psihičkog iscjeljitelja, ali čuvanje da se niti ponovo ne zakače je puno teži zadatak koji traži dublje duhovno liječenje. Duhovni fenomen koji se naziva vezivanje se može događati i do 20 puta dnevno. Duša koja koristi životnu energiju drugoga često dobije što želi.

 

Vječna povezanost duha

 

Veza između stvarnih srodnih duša, božanskih komplemenata, nikada ne može biti prekinuta. Pečat koji ih veže u dimenziji duha je utemeljen na vječnom obećanju koje je utemeljeno na početku stvaranja.

To je vječna veza koja je smještena u srcu duha u dimenziji koja je izvan obične spoznaje i vidljiva je samo onima koji su osviješteni svojom duhovnom moći. Spoznaja vječnog zavjeta ne znači da srodne duše moraju ostati u vezi koja je završila.

Živjeti s nedostatkom ljubavi koja rezultira u zlostavljanju, nepovezanosti ili u stalnom nezadovoljstvu samo stvara dodatnu patnju i bol.

Puštanje može biti izraz najveće ljubavi koju par srodnih duša može napraviti. S oprostom dolazi veće prihvaćanje i veći obujam ljubavi, ljubavi koja je manje povezana, iskrenog srca, u miru i potpuna.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x