www.pexels.com

NIŠTA NIJE SLUČAJNO – dve priče

Prva priča:

Krenuo mladić na sastanak sa svojom devojkom. Došla ona i iz vedra neba mu saopštila da raskidaju. Bio je zbunjen da jedna veza, tako dobro usklađena, funkcionalna, odjednom iz vedra neba biva raskinuta. Devojka je otišla a on ostao u čudu.  Ubrzo je naišao jedan stariji kolega po stažu u određenim duhovnim učenjima pa ga pitao zašto izgleda tako potišteno i otuđeno. Ovaj mu rekao, na šta ga je kolega pitao:

-“Na putu do mesta sastanka da li si video neki znak smrti, recimo mrtvu pticu, pogrebnu povorku…?”

Ovaj je razmišljao pa se setio:

-“Da, na putu ovamo morao sam stajati na raskrsnici da bi prošla pogrebna povorka. Ali kakve to ima veze sa mojim raskidom?”

Kolega je objasnio:

-“Vidiš, pošto si sledbenik ECK učenja (ECK je Sveti Duh), On je hteo unapred da ti kaže da je vaša veza završena zato što ste oboje iz nje uzeli sve ono što vam je bilo potrebno i idete dalje svojim putevima za nove duhovne lekcije. Vaša veza nije ni trebala da traje duže.”

Objašnjenje, koje je naknadno još dobio, pomoglo mu je da bezbolnije preživi taj raskid budući da je sagledao da je to za najviše dobro obe strane, jer humana ljubav je tu da nas pripremi za drugu, mnogo uzvišeniju ljubav.

{Ovo je priča je iz jednog od Journala Eckankar-a}

Druga priča:

Mladić je na poslu radio već nekoliko godina. Jednoga dana u snu je imao susret sa devojkom koja mu se izuzetno dopala. Nekoliko dana kasnije stvarno je došla takva devojka da stažira kod njega na poslu. Zaljubio se iz prve. Posle izvesnog vremena, trebao je ostati duže na poslu zbog sastanka pa je zamolio kolegu da njegovu devojku, devojku o kojoj pričamo, odveze kući.

Nije prošlo mnogo vremena saznao je da je ona započela aferu sa tim kolegom, pre nego što je sa njim imala bilo šta. Bio je samleven do temelja. Gotovo rastrojen. Onda, jedne noći, njegov duhovni učitelj ga je sreo u snu na jednom od viših svetova i objasnio mu:

-“U jednom od ranijih života ti si inkarnirao u telu žene pa si kao žena bila udata za bogatog vlasnika. Imali ste dve služavke kojima si kao vlasnica zagorčao život do bola. Jedna od njih je inkarnirala sada da poravnate račune i to je upravo ova devojka u koju si se zaljubio. Možeš patiti ako hoćeš a možeš prihvatiti činjenicu da te je taj dug sprečavao da brže napreduješ duhovno, ti kao Duša, i da ćeš se nakon toga duhovno vinuti naviše zbog čega i jesi došao u ovaj život.”

Odabrao je ovu drugu mogućnost.

{Priča je iz male knjižice, “Spiritual Wisdom on Relationships” by Harold Klemp u izdanju Eckankar-a}

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

[…] NIŠTA NIJE SLUČAJNO – dve priče […]

[…] NIŠTA NIJE SLUČAJNO – dve priče […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x