Ljubavi dolazi kraj kad se pojavi treća osoba

Emocionalna preljuba ne mora uključivati nikakve poljupce i dodire, ali ipak može napraviti veliki problem.

 

Sve počinje sasvim nevino i izgleda kao obično prijateljstvo. Komunicirate sa osobom, razmjenjujete poruke, idete zajedno u šetnju ili izlaske, dijelite probleme i iskustva… A onda odjednom shvatite da vam je bolje sa tom novom osobom nego sa parterom koji vas čeka kod kuće.

A ta veza, koja je iznenada postala tako neočekivano jaka, uništava vaš odnos sa vašim stalnim partnerom. Emocionalna prevara je kada je osoba u braku ili u ozbiljnoj vezi, ali daje nekom drugom više vremena, energije i osjećaja nego svom partneru.

Ako počnete zaista da volite sebe, možete popraviti svoju karmu

Sa ovim “prijateljem” dijeli svoje najdublje misli, radije se njemu obraća za podršku, toplinu i dopisivanje. Drugim riječima, traži utjehu i emocije u pogrešnoj osobi. Postoji nekoliko fundamentalnih razlika između platonskog prijateljstva i emocionalne izdaje.

Nevjera počinje kada “prijatelj” postane bliži od supružnika ili partnera. Kada izdajice imaju tajne koje kriju od svojih partnera tada čine nešto pogrešno. A kada se privlačnost javi između tih „prijatelja“ tada nastupa prava preljuba.

VEZIVANJE STRAHOM

Ovo su neki od signala emotivne preljube:

Udaljavate se od supružnika/partnera. Teško vam je razgovarati s njim. Stalno razmišljate o svom “prijatelju”, jedva čekate da se čujete ili vidite. Provodite manje vremena zajedno nego prije. Svoje misli, osjećaje i iskustva dijelite s prijateljem, a ne sa partnerom.

KAKO PODSTAĆI MUŠKARCA DA RAZMIŠLJA O VAMA

Čini vam se da vas prijatelj razumije bolje od partnera. Radije biste provodili vrijeme sa prijateljem nego sa mužem ili ženom. Često se svađate sa partnerom zbog veze sa prijateljem. Ako se pronalazite u nekim od njih vrijeme je da porazmislite koja vam je veza bitnija.

Jer prije nego što trepnete možete se naći u bezizlaznoj situaciji ili u trenutku kada se kajete što niste drugačije postupili.

5 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Ljubavi dolazi kraj kad se pojavi treća osoba […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x