Kad ljubav nestane: PET znakova koji odaju da vas partner više NE VOLI

Postoji nekoliko tipičnih naznaka koje odaju da vas partner više ne voli. Ovih pet su najučestalije:

1. Učestalo kritikovanje

Zaljubljeni ljudi lako opraštaju partnerima sitne svakodnevne greške, ali kada osećaji nestanu, i najmanje sitnice postaju problem. Ako partneru ide na živce sve što kažete ili uradite (ili većina toga), verovatno više ne oseća ljubav prema vama.

2. Želja za distanciranjem

Ovo stanje obično se kod bračnih ili partnera koji su u vezi javlja nakon svađe, kada oboje ili jedno od partnera zatvaraju svoje osećaje pred drugim. Terapeutkinja savetuje da nakon svake svađe sačekate bar 20 minuta da se “prašina slegne”, a zatim da pokušate da izgladite situaciju, jer ćete u protivnom biti na dobrom putu za “emocionalni razvod”. Ako se pak vaš partner tako ponaša prema vama i kad se ne svađate, verovatno je već kasno za spasavanje vaše ljubavi.

3. Ne smejete se zajedno

Ako su vaši zajednički trenuci prestali da budu zabavni i, dok ste zajedno, sve više ćutite i retko kada se smejete, vreme je da razmislite o tome koliko vaša veza, odnosno brak ima smisla. Terapeutkinja ističe da se zahlađenje odnosa među partnerima ogleda u kratkim primedbama i dugim razdobljima tišine. Ipak, napominje i da ne smete da prenaglite sa zaključcima ako je vaš partner inače zatvorena osoba, jer onda možda i nemate razloga za brigu.

4. Nedostatak komunikacije

Jedna od prvih naznaka da partneru više nije stalo do vas je izbegavanje komunikacije s vama. Ako vam samo kratko odgovara na vaša pitanja i ne upušta se u duže i iskrene razgovore, moguće je da u vašem odnosu nešto “ne štima”.

5. Više se oslanja na druge nego na vas

Partneri jedno drugom treba da budu najveća podrška u životu, a ako primetite da se vaš partner u svemu više oslanja na porodicu, prijatelje ili nekog trećeg, to je znak za uzbunu. Terapeutkinja naglašava da poenta “emocionalnog razvoda” nije u fizičkoj prevari, nego u nestajanju povezanosti koja vas čini parom.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x