Horoskopski znaci na poslu: Šta vaš znak govori o vama?

U krugu zodijaka postoji 4 četiri elementa i to: vatra, vazduh, zemlja i voda. Sva četiri elementa su potrebna za dobro funkcionisanje i napredak sistema.

Svaki element ima specifičan zadatak u sistemu i deluje i komunicira sa drugima na svojstven način. Kada saznamo od kojih elemenata je neko satkan, biće nam lakše da tu osobu razumemo i usmerimo ka daljem razvoju. Na primer, sa osnovnim znanjem o elementima više nećete slati koleginicu koju krasi kombinacija duboke vode i zemlje da prezentuje kompaniju pred mnogoljudnom publikom, nego ćete mikrofon prebaciti u ruke onog člana tima kome je dominantan element vazduha.

U nastavku teksta predstavljene su osnovne karakteristike svakog elementa. Svako od nas je kombinacija bar dvaju, a veoma retko svih elemenata. Nedostajući element nam je veoma važan, jer za njim tragamo u večnoj ljudskoj težnji ka postizanju celovitosti.

 

VAZDUŠNO TROJSTVO: BLIZANAC, VAGA, VODOLIJA

 

Vazduh upravlja razvojem ideja, strateškim planiranjem, predikcijama rasta biznisa, konceptualizacijom i analizom koncepata. Vazduh stvara relacije.

Alat Blizanaca je jezik, te su oni najčešće zaduženi za pisanje i javni govor. Zadatak Vage je komunikacija između članova sistema. Dobar slušalac i večiti borac za ravnopravnost, Vaga će primetiti ako postoje bilo kakve diskriminacije ili uznemiravanja u radnom okruženju. Vodolija je idejni vođa, nepresušni generator ideja i neizostavna karika svakog većeg sistema. Vodolija ume da sa preciznošću proceni budućnost i potencijal biznisa. Međutim, retko je srećna unutar zatvorenog sistema i radije bira da bude vaš stručni saradnik.

 

TROJSTVO VODE: RAK, ŠKORPIJA, RIBE

 

Za vodu vezujemo lična zapažanja i reprezentacije, senzitivnost, kreativnost i mogućnost da se oseti i proceni karakter saradnika. Predstavnici vode su intuitivni i uvek zainteresovani za traženje dubljeg smisla i značenja. Voda je važan element za protok novca kroz kompaniju. Biznisi bez vodenih znakova nisu finansijski održivi na duge staze. Voda povezuje.

Moć Raka je briga o drugima. Najbolji su savetodavci, te ih uvek valja imati na konsultantskim pozicijama. Rak vlada poljem doma, što čini ove predstavnike izuzetnim, a intuitivnim stvaraocima životnog i poslovnog prostora. Škorpije su najbolji pregovarači Zodijaka i zato su mnogobrojne u diplomatiji, pravima i ekonomiji. Njih šaljete ispred tima za pregovore. Škorpija inače vlada poljem tuđeg novca i raspodele dobara, te ih viđamo na čelu investicionih fondova ili kompanija za razvoj i prodaju nekretnina. Ribe su empate i umetnici. Čime god da odluče da se bave, radiće svoj posao sa strašću umetnika. Optužujemo ih da nisu realne – ali šta je, zapravo, realnost no naš lični doživljaj sveta koji nas okružuje! Ribe to znaju i na svet gledaju iz njima svojstvenog ugla, na koji, svakako, treba obratiti pažnju. Njihov proces dolaženja do istine hajdegerovski je: za Ribe je istina nešto što pređe iz stanja skrivenosti u stanje neskrivenosti.

 

VATRENI ZNACI: OVAN, LAV, STRELAC

 

Vatreni znaci su pokretači. Oni veruju svom iskustvu, koje je obično bogato, i svojom harizmom inspirišu druge na delo i promene. Bez vatre nema progresa. Vatra probuđuje.

Energija Ovna je neophodna iskra koja pokreće svaku akciju. No, Ovnovima je zadatak da upale vatru na jednom mestu i da nastave dalje. Iskoristite ih za početne faze projekata, a zatim ih usmerite ka novom zadatku. Vatra Lava je performativna. Oni si odlični lideri i izvođači. Vole da se slikaju, da prime nagrade, da govore o poslu i kompaniji za koju rade ili koju su osnovali. Optimisti su i nerado prihvataju poraze, te će uvek prikazati najbolju stranu sistema kome pripadaju. Odlikuje ih izuzetna hrabrost. Lavovi ne beže pred problemima, čak često prihvataju rukovodeće pozicije u kompanijama koje se suočavaju sa izuzetnim problemima. Strelac je dežurni filozof i učitelj. Uvek predan mentor u vašem sistemu. Vatra Strelca gori za novim znanjem i za usavršavanjem, te bi bilo dobro omogućiti im da uvek nešto novo uče i da stečeno znanje prenesu i na tim. Ako birate predstavnika za poslovni put, čak i za duži poslovni boravak u inostranstvu, računajte na to da se Strelac već prijavio.

 

TROJSTVO ZEMLJE: BIK, DEVICA, JARAC

 

Zemljano trojstvo sam namerno ostavila za kraj, jer bez njega sve o čemu smo dosad pričali ne dobija svoju zemaljsku formu. Ideje, koliko god briljantne, ostaju ideje. Komunikacija, iako jasno usmerena, ne pogađa metu. Voda bez korita otiče, pa sa njom i novac kojim raspolažete. Vatra bez ognjišta brzo se ugasi. Zemljani znaci su nosioci sistemskih struktura. Počevši od Bika, koji formira strukturu, preko Device, koja je održava, do Jarca, koji njome rukovodi – zemljani znaci su zaduženi za implementaciju i manifestaciju. Zemlja otelotvoruje.

Bik stvara formu. Često su umetnici koji svojim rukama izrađuju zamišljene predmete. Oni znaju da li vaša ideja može da se materijalizuje i na koji način. Devica je, možda, najvredniji predstavnik Zodijaka. Njen radni dan nikada ne prestaje. Device održavaju postojeće sisteme, ali i znaju da primete kada su sistemu potrebne izmene. Jarac je menadžer i čuvar sistema. Ako znamo da sazvežđe Jarca u našem telu vlada kostima i tu informaciju prenesemo na strukturu biznisa, shvatićemo da bez Jarca nemamo kostur kompanije.

 

Pri planiranju dobitničkog tima, treba imati u vidu i sledeće karakteristike znakova:

 

Ovan, Rak, Vaga i Jarac su kardinalni znaci, što znači da su inicijatori i pioniri. Oni predvode sistemske promene. Bik, Lav, Škorpija i Vodolija su fiksni znaci, što znači da bez njih nema održivosti sistema, nema trajnosti. Oni pomažu da se implementirane ideje održe unutar društvenih struktura. Blizanci, Devica, Strelac i Ribe su promenjivi znaci, koji upravljaju kretanjem, promenama i međuljudskim odnosima. Bez njih nema progresa.

 

Hajde da pogledamo kako ova elementarna sistematizacija funkcioniše kroz nekoliko konkretnih primera.

 

Opra Vinfri je rođena u znaku Vodolije sa podznakom i Mesecom u Strelcu. Zbog Vodolije, Vinfrijeva je nepresušni generator ideja, ali i neko čije je interesovanje uvek usmereno na čoveka i međuljudske odnose. Zbog uticaja Strelca, njena iskonska misija je lično saznanje i prenos znanja drugima.

 

Mark Zukerberg je Bik sa podznakom u Blizancima, Mesecom u Škorpiji i nekoliko planeta u Jarcu. Uz pomoć Bika uspeo je da materijalizuje svoju ideju o društvenoj mreži, koja je plod konverzacije Blizanaca, usmerenih ka komunikacijama, i Škorpije, fokusirane na odgonetanje paralelnih svetova. Uticaj Jarca pomogao mu je da izgradi i zadrži snažan sistem.

 

Džef Bezos je Jarac‒Ovan sa Mesecom u Strelcu. Inspirisan idejom o pokretanju promene u svetu izdavaštva koja bi ujedno i predstavljala jednu novu filozofiju (Mesec u Strelcu), osnovao je „Amazon” kao onlajn knjižaru, ali je veoma brzo izgradio jak skelet (Sunce u Jarcu), koji mu je omogućio dalji razvoj kompanije. Ovan mu daje podstrek da neprestano započinje nove projekte, koji zbog snage već izgrađenog sistema pronalaze svoju formu. Primećujete da Bezosu nedostaje element vode, te verovatno u svom prvom timu ima predstavnike vodenog trojstva zarad nesmetanog toka novca i ideja. Sigurno nije slučajno da je trenutni CEO „Amazona” Endi Džesi – takođe rođen u znaku Jarca, čuvara sistema.

 

Iskoristite ove primere da analizirate svoj elementarni ekosistem, odredite svoje prednosti i nedostatke i, što je najvažnije, zabavite se. Znak Sunca pomaže vam da razumete zašto ste ovde i čime se ističete. Podznak predstavlja način na koji se kvaliteti vašeg Sunca manifestuju u društvu. A Mesec je vaš izvor inspiracije i satisfakcije. Pogledajte u znak Meseca da vidite šta je vama (ili vašim zaposlenima) na kraju dana potrebno za osećaj sreće.

 

Izvor: BIZLife Magazin

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x