FOLINOMEL: Sindrom policističnih jajnika (gojaznost, opadanje kose, maljavost, akne po licu i leđima)

Sindrom policističnih jajnika (PCOS ) je načešća endokriopatija kod žena, najčešći uzrok anovulacija, steriliteta, povećane telesne težine, opadanja kose, pojačane maljavosti, te pojave akni po licu i leđima.

Folinomel u sebi sadrži pravu kombinaciju mioinozitola i melatonina, folnu kiselinu i kao takav se može bezbedno primenjivati kod terapije u lečenju steriliteta, korekciji telesne težine, kod pacijenta sa hroničnim pelvičnim bolom, kod pacijenata sa hroničnom dispneom, kod pacijenata sa PCOS (sindrom policističnih jajnika), kao i sa problemom mioma.

Pojačana maljavost je sve češća pojava kod žena, koja ponekad može da bude pokazatelj problema sa zdravljem. Pojačani rast dlaka kod žena zove se hirzutizam, što podrazumeva preteranu maljavost na bradi, prsima, ramenima i donjem delu trbuha. Iako to samo po sebi nije opasno, može da bude znak da organizam žene ne funkcioniše kako treba.

1. Neuravnoteženi hormoni

Hormoni su najčešći “krivac” za pojavu dlačica na bradi. Prevelika količina muških polnih hormona u ženskom telu jeste uzrok ove pojave. Takođe, hormone mogu da poremete i neodgovarajuće pilule za kontracepciju.

2. Genetika

Višak dlačica kod žena ponekad se pojavljuje kao rezultat genetike. Ukoliko majka ili baka ima nešto više dlačica po licu, ženski potomci bi mogli da naslede ovaj problem.

3. Policistični jajnici

Ovo je ozbiljno stanje koje ne utiče samo na pojavu dlačica, već i na reproduktivno zdravlje. Ipak, sama pojava dlačica ne mora biti znak policističnih jajnika. Ukoliko tome pridružimo nepravilne menstrualne cikluse, gubitak na težini i neplodnost, to su znaci da najverovatnije postoji cista, koju bi trebalo pregledati na ginekološkom pregledu.

 

Prednosti Folinomela za sindrom policističnih jajnika:

 

– Reguliše menstrualne cikluse
– Promoviše ovulaciju
– Pospešuje kvalitet jajnih ćelija kao i njihov broj
– Smanjuje rizik od gestacijskog dijabetesa u trudnoći
– Snižava insulin i glukozu
– Snižava holesterol
– Snižava upalu
– Poboljšava anksioznost
– Rešava problem mioma na meterici
– Rešava problem nervoze, prekomerne težine
– Sprečava maljavost
– Rešite vaše hormonske manifestacije prirodnim putem

( Melatonin ima ulogu u imunološkom sistemu, krvnom pritisku, no najznačajnija mu je uloga unutrašnjeg sata. Od njega zavisi ciklus budnost – spavanje. Danju se izlučuje u manjim, a noću u većim količinama. Maksimalna koncentracija melatonina je između 2h i 4h noću, dok tokom druge polovine noći postupno pada. Nažalost, ovaj ritam se može poremetiti, ne bez posledica. Pored uticaja na uspavljivanje, istraživanja pokazuju da melatonin ima značajno antioksidativno delovanje, da neutrališe delovanje slobodnih radikala i da usporava starenje organizma.

Efekti mio-inozitola:

Reguliše insulinsku rezistenciju i hiperinsulinemiju
Smanjuje česte napade gladi i potrebu za slatkišima
Pomaže regulaciji telesne težine
Dovodi do regulacije menstrualnog ciklusa i pomaže uspostavljanje ovulacije (oslobađanja jajne ćelije)
Smanjuje maljavost i akne
Smanjuje rizik od razvoja trudničkog dijabetesa
Obezbeđuje pravilno funkcionisanje nervnog sistema

Zbog svojih efekata mio-inozitol se koristi u tretmanu sledećih stanja:

Sindrom policističnih jajnika (PCOS)
Insulinska rezistencija i hiperinsulinemija
Gestacijski (trudnički) dijabetes melitus
Kontrola paničnih napada i bipolarnih poremećaja
Kontrola agorafobije (straha od otvorenog prostora)
Ublažavanje faktora rizika za razvoj kardiovaskularnih bolesti (kontroliše nivo triglicerida, holesterola, krvni pritisak)
Smanjena plodnost kod žena i muškaraca (infertiltet)
Dijabetes (kao dodatak terapiji)

Naime, najširu primenu mio-inozitol je pronašao u tretmanu sindroma policističnih jajnika i insulinske rezistencije. Žene koje se bore sa navedenim stanjima vrlo često imaju poteškoće prilikom ostarivanja trudnoće i izložene su povećanom riziku od razvoja dijabetesa tokom trudnoće. Poznato je da trudnice treba da unose adekvatne količine folne kiseline radi prevencije defekata neuralne tube kod oploda. Međutim, vrlo je važno unositi potrebne količine folne kiseline (400mcg) i tokom planiranja trudnoće. S obzirom na to da mio-inozitol pomaže uspostavljanje ovulacije i povećava kvalitet jajne ćelije, jasna je njegova uloga prilikom planiranja trudnoće. )

Folinomel često koriste žene kod problema sa neredovnim menstrualnim ciklusima, u lečenju mioma, a one tvrde i da može da pospeši ovulaciju kod žena. Dejstvo leka može da smanji želju za unos pojedinih namirnica, što pozitivno deluje na regulaciju telesne težine.

Zadovoljne korisnice svedoče da su nekoliko kesica leka regulisale ciklus, koji je postao redovan i manje bolan, dok pojedine konzumentkinje smatraju da im je Folinomel pomogao da ostanu u drugom stanju. Brojne pacijentkinje tvrde da je lek rešio probleme sa cistama na jajnicima. Osim kritika koje se odnose na cenu, na forumima se ne sreću drugi negativni komentari.

PORUČITE FOLINOMEL OVDE

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x