Ako su muškarcima ženska stopala omiljeni fetiš evo koji deo tela pokreće žensku strast

Postoji doslovno bezbroj fetiša na svetu. Gotovo svako ima onu jednu više ili manje tajnu i svetu “stvar” koja ih posebno pali i draška po preponama. Ali opet, neki od njih se češće pojavljuju po razgovorima u kafani ili frizerskim salonima, po istraživanjima javnog mnjenja ili po spavaćim sobama širom sveta.

 

Bez naročitog redosleda, jedan od tipičnih fetiša je fetiš ili obožavanje stopala.

 

U pitanju je nešto iznenađujuće uobičajeno, odnosno najčešći fetiš koji nema veze sa genitalijama i sličnim nedvosmisleno sek*i stvarima. Čak 90% fetišista stopala su muškarci, a varijacije na temu ovog fetiša uključuju i čarape, najlon čarape, hulahopke, visoke potpetice i nakit za stopala, uz ljubljenje, lizanje, sisanje, drkanje stopalima i slično. Mada bi i opsesivnu kupovinu cipela kod žena neko interpretirao kao fetiš.

Za Frojda, stopala su (naravno) podsećala na penis, a tek su potonji (neuro)naučnici otkrili vezu između genitalija i stopala – u mozgu. Prvo spominjanje ovog fetiša bilo je još 1220. godine od strane nemačkog franjevačkog monaha i propovednika Bertolda iz Regenzburga, a istaknuti fetišisti stopala bili su i Kazanova, Gete, Dostojevski, Džojs, Elvis, Vorhol i Tarantino. Tako da, momci, u dobrom smo društvu.

S druge nastrane strane, kada je reč o ženama, mnoge od njih imaju fetiš (muških) šaka, dlanova i prstiju, uključujući tu i specijalnu popaljivost sisanja prstiju, ali i praksi poput fistinga. Još jedan učestali fetiš, ovaj put za oba pola, je fetiš stomaka (sa ili bez fetiša pupka). Dotični varira od fetišizacije zategnutih i mišićavih stomaka tipičnih za modne piste, do fetiša opuštenijih, okruglijih i nadasve debljih izbočina na telima mužjaka i ženki.

Tu je i neizbežni fetiš kose (trihofilija), takođe u uniseks izdanju. Ako smo gledali reklame za šampone, izgleda da ništa ne popaljuje više od lepe kose. A ukoliko smo gledali vesti u poslednjoj, ono, deceniji, deluje kao da je dotični prilično izražen na Bliskom istoku – u sumanuto ljubomornoj pomami za sakrivanjem kose žena od pogleda drugih muškaraca.

Prema mnogim kulturnim istorijama, (duga) kosa jeste simbol ženstvenosti, te je i fetiš duge kose svojevrsno obožavanje žene i svega ženskog. Naravno, postoje i muškarci sa fetišima određene boje kose u čemu iznova dominiraju “manjine” – plavuše i crvenokose. Konačno, snažan fetiš za mnoge junake je i kosa koja se nalazi nešto južnije: stidne dlačice, u rasponu od genitalnih frizura do dlakavih prepona, predstavljaju uzbudljivu poslasticu za mnoge fetišiste.

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x