5 znakova koji ukazuju da partner loše utiče na vaše psihičko zdravlje

Partnerski odnosi su često toliko komplikovani da osoba koja je u lošoj emotivnoj vezi ponekada ne vidi šumu od drveta, odnosno nema širu sliku veze i značaja koji ona ima u njenom životu. Evo nekih znakova koje ne treba ignorisati u vezi.

HOROSKOP: Najbolji način da šarmirate njegov horoskopski znak

 

1. Imate osećaj da morate da popravite tu vezu.

U zdravoj vezi sa zdravom osobom, veza se menja i razvija tokom vremena. Dobro je ukoliko su te promene na bolje, ali ukoliko osećate da vaša veza nije baš kako treba ili osećate da nešto treba da promenite u vezi ili u vezi sa partnerom, onda postoji velika verovatnoća da ste u vezi sa nekim ko nije dobar po vaše psihičko zdravlje.

 

2. Često osećate anksioznost, strah ili bes prema partneru.

Prema osobama koje volite ne bi trebalo da imate te negativne emocije tako često. On ne bi trebalo da kod vas budi strah, bes ili anksioznost. Ukoliko vaš partner redovno kod vas izaziva ove emocije, možda je vreme da izađete iz te veze.

NARCISOIDNI poremećaj ličnosti (NPL)

 

3. Poričete sopstvena osećanja i želje.

Svi mi imamo svoje želje, osećanja i potrebe u životu. Ako smo u vezi sa osobom koja nas stalno tera da svoje potrebe stavljamo u drugi plan, onda svom psihičkom zdravlju činimo medveđu uslugu.

 

4. Izmišljate opravdanja za njegovo ponašanje.

Kada ste u gostima kod vaših roditelja, morate da izmišljate opravdanja za ponašanje svog partnera. Stidite se njegovog ponašanja. Ukoliko vam se čini da stalno morate da ga pravdate u društvu, onda veza sa njim sigurno nije dobra za vaše psihičko zdravlje.

Kako prevazići strah od promene

 

5. Nikada niste sigurni u svoje odluke.

Veza se bazira na uzimanju i davanju. Vi ćete nešto žrtvovati zarad svog partnera, ali će i on nešto žrtvovati zbog vas i veze sa vama. Ukoliko često imate osećaj da niste sigurni u odluke koje donosite vezano za vašu vezu, onda je vreme da se zapitate zašto je tako.

 

 

4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

[…] 5 znakova koji ukazuju da partner loše utiče na vaše psihičko zdravlje […]

[…] 5 znakova koji ukazuju da partner loše utiče na vaše psihičko zdravlje […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x