3 stvari koje su muškarcima potrebne više od seksa

Intimnost pomaže da se izgradi poverenje i poveže sa svojim partnerom na dubljem nivou. Ali ove stvari utiču na stvaranje harmonične zajednice i zahtevaće više od zadovoljstva u krevetu…

 

1. Razumevanje

 

Svi znamo da je seksualna intimnost fizički izraz strasti koju imate jedno prema drugom. Ali ako se potrudite da razumete kako se vaš partner oseća, možete da podignete vezu na sledeći nivo.

Dozvolite mi da vam dam lični primer. Nekada sam bio u veoma osrednjim vezama. Svaki put kada bih sreo moju devojku, išli bismo na sastanak, jeli u modernim restoranima, a zatim dolazili kući i vodili ljubav.

Naravno, jedno drugom smo rekli „volim te“ i svako od nas je ovu frazu izgovorio sasvim iskreno. Međutim, zbog nedostatka emocionalne intimnosti, nismo osećali veliku želju da budemo zajedno do kraja života.

Dok sam čitao razne savete o odnosima na mreži, naišao sam na objavu u kojoj se govori o važnosti mogućnosti da razgovarate i slušate svog partnera. U početku sam, međutim, na ovaj savet reagovao sa izvesnim stepenom iritacije. Ali nakon što sam počeo otvorenije da slušam i govorim o svojim osećanjima i emocijama, kvalitet mojih odnosa se značajno poboljšao.

Razumevanje u odnosima je dvosmerna ulica. Jer ako želite da vaš partner počne da vas sluša, veoma je važno da mu uzvratite kada ima želju da progovori.

Rimski filozof Seneka je to najbolje rekao:

 

„Jedna od najlepših osobina pravog prijateljstva je razumevanje.”

 

2. Prihvatanje

Čak i ne sluteći, često sanjamo da su stvari drugačije, da se osoba koju volimo ponaša na određeni način. Ali stalnim razmišljanjem o stvarima koje ne možete promeniti, lišavate sebe mogućnosti da se fokusirate na sve što možete da promenite.

Dozvoli da objasnim. Osoba sa kojom ste u vezi želi da oseti da je volite, prihvatate i poštujete. Ali nemoguće je izgraditi snažnu emocionalnu vezu ako ga stalno kritikujete. U svakom slučaju, ako ga stalno osuđujete, on će početi da se ponaša prema vama na isti način.

Razumem da želite da izgradite idealan odnos sa svojim partnerom, u kojem neće biti sporova i nesuglasica. Ali, nažalost, to se nikada neće dogoditi ako ga ne prihvatite takvim kakav jeste.

Ovu pilulu je teško progutati. Ali to je istina. Stoga, ako želite da ojačate vezu, počnite sa prihvatanjem nesavršenosti jedno drugog i sve će se odmah primetno poboljšati.

 

„Prihvatite ono sa čime vas sudbina povezuje i volite ljude sa kojima vas sudbina spaja. I uradi to svim srcem.”
 Marko Aurelije

 

3. Iskrenost

 

Seksualna intimnost je definitivno jedan od najboljih načina da se izgradi poverenje u vezi. Ali ako niste iskreni prema partneru, nećete moći da računate na iskrenost zauzvrat. Na kraju krajeva, dugoročna veza se jednostavno ne može graditi na lažima.

Stoga, ako želite da ojačate odnose, samo počnite da preuzimate odgovornost za svoje reči i obećanja. Jer čak i u slučaju neprijatnog razgovora, iskrenost će vam omogućiti da zadržite poštovanje partnera.

 

„Budite odraz onoga što biste želeli da vidite kod drugih. Ako tražite ljubav, volite sebe. Ako tražite iskrenost, budite iskreni. Ako tražite poštov21anje, pokažite poštovanje. Zauzvrat dobijaš ono što daš.”

 

 

Pitajte se svaki dan: „Šta mogu sada da uradim da bih bio partner pun ljubavi, iskreniji i razumevajući?“

Ovo je sve što se od vas traži.

 

 

​Prevod i obrada Jelena Muratović – bebamur.com

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x