Svaki problem je istovremeno i rešenje!

Svaki problem je istovremeno i rešenje! Priroda nastajanja bolesti nosi i prirodu njenog isceljenja. Bolest ima u svojoj pozadini mentalno uznemirujući uzorak koji projektuje prema telu mentalne bakterije besa i straha, to je šema koja se uspostavlja pre fizičkog nastajanja bolesti.

Kada s nekim delimo život, mi osim fizičke bliskosti uspostavljamo i bliskost na svim ostalim nivoima, tako članovi jedne obitelji funkcionišu po “sistemu spojenih posuda”. Mi smo jednostavno spojeni s njima i između nas se “mućka” isti mentalni fluid koji nas prožima! 

To verovatno objašnjava i razlog zbog čega se neka deca rađaju bolesna ili u nekom periodu života ispoljavaju ono što nesvesno osećaju da je neko od roditelja potisnuo. Deca nesvesno preuzimaju mentalne bakterije od svojih roditelja. Roditelji su  jako odgovorni za sve što se dešava detetu.
To su one čuvene nabrajaljke roditelja koji su “sve dali za decu i zbog njih oboleli, a oni su nezahvalni i ničim to ne uzvraćaju”, nastojeći da decu vežu za sebe kroz osećaj krivice, kajanja i griže savesti – ali u pozadini toga je nesvesna potreba da se isti  energetski model prenese deci. Deca koja  preuzmu  osećaj krivice isto tako će da obole i osećaće grižnju savesti ako slučajno osete radost, odnosno neće se znati prepustiti osećaju životne ispunjenosti i sreće.

Oni će nesvesno kroz bolest ili osećaj nesrece nastojati da se “oduže” roditeljima. Uvek će u pozadini uma odzvanjati neka misao koja će ih bacati u životno blato. Deca su najbolji “senzori” i njihove bolesti nepogrešivo govore o stanju u domu i izvlače na površinu sve potisnuto. 

Mi možemo osetiti kada neko blizak promeni vibraciju. U sklopu jedne obitelji članovi se razumeju najviše na podsvesnom nivou, pa tako čim uđemo u nečiji dom osetimo da li je zracenje prijateljsko, ugodno ili ne. Nekada jednostavno osećamo kao da nas bockaju iglice dok sedimo u nekom okruženju, tu energija jednostavno vibrira raznim zagađenim mentalnim stanjima koja se nastoje potisnuti. I tu je obično neko bolestan.
Često se, dakle, u zraku oseti da nešto nije u redu. Tako i mnoge žene intuitivno osećaju da ih partner vara, iako nemaju apsolutno nijedan dokaz u prilog tome.  Koliko se puta desi da supružnici koji dugo godina prožive skupa, napuste svet skoro istovremeno, u svega par dana.

 Ta  povezanost, nas čini ranjivim i otvorenim na uticaje bliskih osoba.

Mi nosimo šemu straha od bolesti ili gubitka voljene osobe, ljubomore, nedostatka ljubavi, odbijanja, prevare, što se takođe odražava u mentalnom polju bliske osobe i stvara šemu njegovog delovanja, jer su takve mentalne bakterije jako zarazne. Kako je i bliska osoba takođe otvorena i spojena s nama, ona će vrlo brzo osetiti njihov uticaj i nesvesno će se zaraziti.
Žena koja je emotivno ranjena obično oboli u onom delu sebe koji je čini ženom (jajnici, materica, grudi). Ona se samoranjava da bi stvorila fizički dokaz svoje emotivne patnje i na kraju umrla zajedno sa svojim potisnutim emotivnim bolom jer ne želi da ga otpusti. Ona se jako vezala za taj emotivni naboj i nesvesno ima želju da nestane kada kao takva nije “prihvaćena” od partnera. Njeno vrednovanje sebe je u negativnoj skali i u potpunoj zavisnosti od partnerovog ponašanja.
On oseti bolje od nje taj pad životne energije i podsvesnu želju za smrću, te oseća potrebu da spasi sebe. Tako napušta partnerku i čini “užasnu stvar”, odlazi da živi sa nekim drugim, ko posjeduje životnu energiju.
Ma koliko zvučalo grubo, nekada je zaista to jedini način da partner preživi, jer obolela osoba nije pokazala ni minimum ljubavi prema sebi, a ljubav je jedina spasonosna i iscjeljujuća emocija. Mnogo je primera gde je neko oboleo pa čak i umro “zbog nekoga”, majka zbog deteta, devojka zbog momka, žena zbog muža – bliskost bez istinske ljubavi prema sebi skupo košta! 
I opet, majka taj model prenosi na kćerku, pa i ona preuzima potencijalnu opasnost, jer se ovakve bolesti uglavnom smatraju genetski naslednim.
Ne, to nije nasledna bolest, već je nasledan energetski model, po principu spojenih posuda. Kćerka čak i ne mora imati problem na polju partnerstva, ali će njene emotivne reakcije biti lišene ljubavi prema sebi i nesvesno će se videti kao žrtvu u nekom kontekstu i uvek će naći “načina” da se samoranjava. Ako se kroz ljubav i duhovnost izdigne izvan ove kontrole, ona će se sigurno spasiti.
U suštini, te mentalne bakterije uzrokuju slepilo prema božanskoj svrsi života i udaljavaju nas od duhovnog ka materijalnom, i zauzimamo pogrešan pristup isceljenju. Stoga kažemo da imamo neku bolest, misleći striktno na određeni organ – bolesno srce ili jetru, međutim nije tako. Mi trebamo razumeti da imamo zatrovan mentalni izvor, dok nas koncentracija takve energije u području srca usmerava na činjenicu da su negativna emotivna stanja i potisnute emocije stvorile disharmoniju na telesnom nivou.

Mi, dakle, ne trebamo lečiti srce kao fizički organ, već pre svega pristupiti čišćenju zagađenog izvora.

Ne znam da je neko uspešno izlečio srce, iako ljudi masovno obavljaju razne operacije i tretmane, ipak do kraja života ostaju “srčani bolesnici”, samo su se još više ubedili da moraju živeti kao bolesnici i jedino je tu došlo do promene  na mentalnom nivou, pa se kompletan režim života prilagodio toj “činjenici”. Tu je evidentno odsustvo svesti o potrebi čišćenja izvora. Svaka nečistoća ili nepravilnost u organizmu ima u pozadini mentalnu “mustru” ili naredbu.
Negativna mentalna mustra potiče iz nesvesnih afirmacija negativnog tipa koje konstantno ponavljamo teoretski i praktično.

Mi, dakle, uvek izvučemo na površinu ono što smo “preradili” kroz odnos sa nekom osobom, to je pogrešan sistem eliminacije- umesto da smo neke stvari svesno otpustili i oprostili, pustili da “voda nosi”, mi smo to zadržali kao otrov u bočici i po stotine puta “preživali i prežvakavali” iznova dok nas ta ustajalost, ubuđalost, nije koštala zdravlja.

 

Jedno je sigurno – čisteći sebe, spašavajući sebe, kroz veru u ljubav i višu svest – mi ujedno činimo dobro bliskim osobama koje od nas, umesto otrova, povlače najlepše mirise ljubavi i počinju uživati u našem društvu i učiti od nas! Mi možemo učiniti da taj fluid u kome plivamo sa svojim najbližima liči na čistu izvorsku vodu! Najbolje “sredstvo” za čišćenje jesu ljubav i zahvalnost – “volim te…oprosti mi…hvala ti”
Izvor:
http://duhovni-razvoj.blogspot.rs
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Svaki problem je istovremeno i rešenje! […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x