Kako se vaša svest širi, krug vaših prijatelja se smanjuje

Kako se vaša svest širi, tako se menjate vi kao osoba, a takođe i vaš život i vaše navike.

Evo 10 stvari koje će se radikalno promeniti

 

Krug vaših prijatelja će se smanjiti. 

Počinjete primećivati kako vam uobičajeni razgovori sa prijateljima i poznanicima nekako ne prijaju. Čini se da je sve kao nekada, ali iz nekog razloga je manje zanimljivo. Jer više ne možete učestvovati u razgovorima u kojima su glavne teme “žalbe” kako je sve loše, kako je posao dosadan, kako je nečiji suprug odvratan, a supruga za sve kriva. Prestajete igrati igrice, jer da biste se igrali po pravilima, za igrice je potrebno dvoje. I zato ćete vi za svoje prijatelje postati vrlo neugodna osoba koja kvari celu igru ​​i svima pokazuje kako je kralj go.

 

Biće vam teško raditi sadašnji dosadan posao ili raditi nešto što nema smisla. 

Dakle, ili se odlučite što više se uključiti u trenutnu aktivnost, ili je radikalno promenite. Ako ste na starom poslu bili iz neke potrebe, straha, navike ili automatizma, to će odmah izaći na površinu i moraćete preduzeti nešto u vezi sa tim.

 

Vaša veza se počinje raspadati po šavovima. 

Jer većina odnosa nije čvrsta zajednica, već splet međuzavisnosti i kompenzacija. Osetivši da vas gubi, partner će se potruditi da vas vrati, ali vi ćete na sve prigovore reagovati iznenađenjem i nerazumevanjem, poput pokušaja stranca da uspostavi kontakt sa vama na marsovskom jeziku.

 

Osećaćete se usamljeno

Jer će nestati sve nepotrebne i lažne veze koje su izgrađene na nedovoljnosti, praznini, konzumerizmu i sebičnosti. A pošto u početku nećete razumeti odakle je praznina nastala, isprva će vas uplašiti, kao da gledate u veliki ponor. No, postupno će vas početi ispunjavati upravo ono što je živo i prisutno u vama.

 

Ne možete prevariti ni sebe ili druge. 

Gotovo fizički i automataski ćete osetiti bilo kakvu laž – laž u rečima, mislima i postupcima. I to će biti vrlo odvratno, jer svaki put, ako vi ili neko drugi budu izgovorali laž umesto istine, to će se činiti poput  “mačijih kandži” u vašoj duši. ​

 

Odjednom ćete otkriti da ljudi oko vas jako pate. 

I ne trpe težak život – naprotiv, sve je u redu sa njihovim životima. Većina njih pati od iluzije da sa njihovim životima nešto nije u redu.

 

Biće vas sramota zbog nekih stvari.

Sramićete se zbog mnogih svojih prethodnih reči i dela, jer se morate suočiti sa istinom i priznati da izvor svih vaših problema nije bio neko vani, nego vi sami. Jednom kada to shvatite, sramota će nestati, a njeno mesto će konačno zauzeti unutrasnji mir.

 

Razgovaraćete manje. 

Jer sve što ste rekli iz straha, zavisti, sebičnosti i ljutnje neće više važiti. Ne možete više pisati osuđujuće komentare na društvenim mrežama, jer to više neće biti važno i potrebno. I uopste, neko vreme nećete moći ništa napisati, jer sve što ste napisali pre činiće vam se glupošću. I ispada da je tišina zaista zlato, što često ne primećujemo zbog užurbanosti i brzine uzastopnih događaja.

 

Vaša slika sveta će se urušiti. 

I shvatićete da nije samo vaše mišljenje ispravno, a da su svi ostali u krivu, već da postoji beskonačni prostor mogućnosti. A sva ograničenja nisu ništa drugo nego iluzija koju ste sami stvorili.

 

Moraćete preuzeti odgovornost. 

Shvatićete da nemate šta očekivati od bilo koga ​​i da vam niko ništa ne duguje. Sve što je u vašem životu ne zavisi o spoljnim faktorima, glupom šefu, nerazumljivom partneru i kursu Bitcoina, već od vas. Živite upravo onakavim životom kakav zaslužujete i ne preostaje vam ništa sem da preuzmete odgovornost za ono što radite i imate. Ali upravo u tom trenutku licna odgovornost prestaje biti teret od kojeg morate bežati, jer postaje jedini pravi i logični poredak stvari.​

Izvor: uniqorner.com

4 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Kako se vaša svest širi, krug vaših prijatelja se smanjuje […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x