7 duhovnih zakona koji menjaju sudbinu

Sve fizičko u ovom svijetu postoji kao posledica toga što se dešava u duhovnom svijetu. Postoje određeni zakoni po kojima sve postoji i kreće se. Jesu li vam poznati ovi zakoni ili ne, vjerujete li u njih ili ne, ali oni ipak postoje, djeluju i stalno utiču na vas, željeli vi to ili ne.
Želite li da budete uspješni i harmonični? Želite li da da vidite promjene u sudbini?

​Onda se upoznajte sa duhovnim zakonima i obavezno ih poštujte. Bićete prosto zapanjeni efektom!

1. Zakon sjetve i žetve

“Ne varajte se: Bog se ne da ružiti; jer šta čovjek posije ono će i požnjeti.” (Biblija: Galatima 6,7).

Ovo je jedan od najvažnijih i glavnih duhovnih zakona. Takođe je poznat kao “zakon uzroka i posledice”. Šta god smo uradili ili rekli, to će nam se sigurno vratiti. Drugačije ne može. Ako stalno sijete negativ prema ljudima, životu, samom sebi – očekujte sličnu žetvu. Ako želite sreću, mir i ljubav, tada to unosite u okruženje! Sigurno ćete to i požnjeti!

A najčudnije je to što je izrasli plod uvijek većih dimenzija od posijanog njegovog sjemena. Darujući nekome osmijeh, dobijate dobro raspoloženje tokom cijelog dana. Ako donirate barem cent, sigurno će vam se vratiti finansije, ali u višestrukom iznosu. To radi! Samo treba da osmotrite kakva sjemena sijete kako na emocionalnom tako i na fizičkom nivou.

2. Zakon stvaranja

” I stvori Bog čovjeka po obličju svom, po obličju Božjem.” (Biblija: Postanak 1,27)

Bog – Tvorac ljudi. I u svakog čovjeka On je založio tu sposobnost stvaranja. Prvo nešto stvarate u mislima, a potom to prelazi u fizički svijet. Smislite nešto, iznesete ideju, a zatim je otjelotvorite materijalizacijom! Stoga je veoma važno, da pratite šta mislite.
Prema naučnim proračunima, tokom dana kroz glavu čovjeka prođe oko 10.000 misli! Koliko se njih iskoristi za izgradnju i stvaranje nečega korisnog za sebe i svijet? Ili vi stalno vrtite u glavi negativ i čudite se zašto su u vašem životu samo padovi? Mislite pozitivno, svarajte svoje mišljenje, i dobićete svoju divnu realnost.

3. Zakon poniznosti

“Bog se protivi oholima, a poniznima daje milost.” ( Biblija: Jakov 4,6)

Ponekad, da bi se krenulo naprijed, treba se prosto umiriti i smiriti se. Često se samo u spokoju nalazi ispravno rešenje i pravac za dalji put.

Često, u trci za nekim ciljem, dajemo sami sebe, borimo se, jurišamo, a na kraju … sagorimo, fizički i emotivno, ne postignuvši čak ni stoti dio onoga što smo željeli. Ne može se postići sve i uvijek. To je gordost i sujeta. Takvi ljudi u svom životu spotiču se na protivljenje Božje podrške. Prosto pomirite se s tim da nijeste svemoćni i primite u svoj život milost (tj nezasluženo dobro) Odozgo.

4. Zakon zahvalnosti

” Na svemu zahvaljujte; jer je to volja Božja.” (Biblija: 1. poslanica Solunjanima 5,18)

Probudili ste se zdravi jutros? Zahvalite! Imate li krov nad glavom, hranu i bezbjednost? To je prelijepo! Imate li milion i vaši snovi se ostvaruju? Odlično!

Ali, čak i ako nešto krene naopako, nađite nešto za šta možete biti zahvalni. Naučite da pronađete sreću u malim stvarima! To je dobro održaće vas u teškim vremenima i pomoći će vam da preživite sa minimalnim gubicima nerva.

5. Zakon ljubavi

” Ljubite neprijatelje svoje, blagosiljajte one koji vas kunu, činite dobro onima koji na vas mrze i molite se Bogu za one koji vas gone.” (Biblija: Matej 5,44)

​OOO! To nije lako! Ponekad se čini da je to nemoguće! ALI! Ne možete ni pretpostaviti kakva se čuda dešavaju kada se iskreno trudimo da darujemo dobro onima koji to nijesu uopšte zaslužili!

Ispičaću vam jedan primjer. Prije nekoliko godina, na bivšem poslu, jedan čovjek ničim izazvan počeo je agresivno da se ponaša prema meni. Bilo je veoma neprijatno i uvređujuće, s obzirom da nije bilo nikakvog vidljivog razloga za takav odnos. Ali ja kao čovek koji živi po Božjim principima, prosto sam uhvatila za grlo sopstvene emocije i počela da se molim za njega, moleći Boga da mu da sve najbolje i najljepše! Moje iznenađenje nije imalo granica, kada je nekoliko dana kasnije, čovjek došao kod mene i pred svima se izvinio za svoje ponašanje.

Za sve to je bio grom iz vedra neba! I samo sam ja znala zašto se to desilo. Ne gomilajte u sebi bijes, predajte ga Višem Sudu.

6. Zakon opraštanja

“Opraštajte, i biće vam oprošteno.” (Biblija: Luka 6,37)

Sila praštanja je jedna od najjačih. Opraštajući nekome ko vas je zaista povrijedio ili ranio – vi odbacujete opterećenje, koje vas ometa da se krećete dalje i budete srećni. Postoji divana fraza ” Nepraštanje je slično kao da ste vi popili čašu otrova i čekajte da vaš protivnik umre.” Tačno tako! Kome je gore?

Vama ili tome kome ne možete da oprostite? Dešava se da vi ljuti i uvrijeđeni na čovjeka, a on uopše ni ne sumnja u to, živi svoj srećan život. Uradite isto!

Oprostite i živite srećno i slobodno!

7. Zakon vjere

” A vjera je tvrdo pouzdanje u ono, čemu se nadamo, osvjedočenje o onom, što ne vidimo.” (Biblija: Jevrejima 11, 1)

Dakle, šta očekujete od svog života – vi u to vjerujete. To u šta vjerujete, čak i da ne vidite to – vi u to vjerujete. Veoma jednostavno. Očekujete li, da dobijete otkaz, da ste bolesni, da će izbiti kriza, raskinuti veza? Čestitam! To je vaša vjera! Sigurni ste, da vas čeka veliki biznis, ostvarenje snova i da ćete se uskoro izliječiti? Odlično! Vi u to vjerujete. A napisano je ” Sve je moguće onome koji vjeruje (!).” Shvatate li? SVE! Nije rečeno “malo”, već sve!

Tako očekujete dobro. Budite sigurni da će sve biti dobro. I dobićete sve “dobro” u svom životu.

Iskreno vjerujem da će se vaš život promijeniti. Želim da svi koji čitaju ove redove, ne samo da spoznaju važnosti da se živi po duhovnim zakonima koje je Bog zapovjedio, već da počnu da zaista žive po njima, dobijajući čuda i mijenjajući sudbinu! Želim vam mir u duši, izobilje i uspjeh u svemu!

Bog vas blagoslovio!
Autor: Irina Apreljskaja

Izvor: 5sfer.com

Prevela: Beba Muratović – bebamur.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x