10 znakova da je vezi kraj

Da li Vam nešto od ovoga zvuči poznato?

Da li imate osećaj da se Vaša veza ne kreće u dobrom smeru? Ukoliko osećate da nešto nije u redu, ali niste sigurni da li da se i dalje trudite da je održite, možda će Vam sledeći znaci pomoći da donesete pravu odluku. Samo se usredsredite na to koliko znakova ste uviđali svakodnevno i stvari bi trebalo da postanu prilično jasne..

 

Znak 1: Ne može da podnese Vašu porodicu

Kada Vaš partner ne može da podnese Vašu porodicu i istovremeno se nimalo ne trudi ni da proba da se uklopi sa njima, znajte da je vreme da se veza završi. Svima nam je jasno da tazbina obično nije ono što ljudi sa lakoćom zavole – ali ukoliko Vas neko voli, potrudiće se maksimalno kako bi makar uspešno tolerisao Vaše roditelje.

 

Znak 2: Ne priča Vam se sa njime

Telefon Vam zvoni – to je Vaš partner. I šta se događa? Da ste u srećnoj vezi, javili bi ste se radosnim glasom, naravno. Ali ako stvari ne idu baš kako treba, Vi ste u iskušenju da pustite telefon da zvoni. Razmislite o tome kako se osećate kada Vas zove – možda nađete odgovor za mnoga pitanja u vezi sa vašim odnosom.

 

Znak 3: Prestali ste da govorite „Volim te“

Kada prekinete da govorite – ili čujete – „volim te“, to je siguran znak da nešto ne valja. Ukoliko Vi i Vaš partner niste baš govorni tip kada je reč o iskazivanju ljubavi, onda je i život bez „volim te“ ponekad normalan – ali u svakom drugom slučaju, ukoliko ne možete da se setite kada ste poslednji put rekli ili čuli te magične reči, možda je vreme da nastavite dalje sami.

 

Znak 4: Dosadno Vam je kada ste zajedno

Kada je veza u začetku praktično sve što činite je izuzetno zabavno – čak i gledanje TV-a, pranje sudova ili kupovina. Ali onda kada dođete do tačke sa koje nema povratka, sve što zajedno radite jednostavno ne odagnava dosadu. Probajte da pođete na neki lep odmor zajedno – ukoliko čak ni to ne učini da vam je lepo jedno sa drugim, manje-više, završili ste.

 

Znak 5: Ono što ste voleli sada Vas nervira

Sećate se kako je sve što je Vaš partner nekada radio delovalo tako simpatično? Čak i glupe, luckaste stvari koje su ponekad prouzrokovale probleme – to je bilo jednostavno deo njegovog šarma. Naravno, neke od stvari blede vremenom i to je normalno – ali ukoliko skoro sve što ste nekada voleli kod partnera sada postaje iritantno, možda je vreme da mu kažete zbogom.

 

Znak 6: Puno vremena provodite pitajući se

Ukoliko često zatičete sebe kako razmišljate o Vašoj vezi i pitate se da li je ona prava stvar za Vas, vrlo je verovatno da nije. Kada sve ide kako treba u vezi, verovatno ni ne pomišljate da je analizirate – ali jednom kada počnete, znači da postoji verovatno dobar razlog za to.

 

Znak 7: Često ne razgovarate

Svaki par se svađa i svakome je potrebno neko vreme da malo ohladi glavu – ali ako provodite duže vremenske periode ne pričajući jedno sa drugim, znači da nešto nije u redu. Neslaganje je normalna stvar, ali činjenica da Vam nije stalo da pričate o tome definitivno nije dobar znak.

 

Znak 8: Svako od Vas provodi sve više vremena sa svojim prijateljima

Provođenje vremena sa svojim prijateljima, čak i onda kada ste u ozbiljnoj vezi, je ne samo normalno već i zdravo za vas, pa nema potrebe da brinete oko toga. Takođe je sasvim prirodno da želite svo svoje vreme da provodite sa partnerom kada pričamo o početku odnosa i ponekad i da zaboravite na prijatelje – a potom, kasnije da se vratite druženju sa prijateljima kada se strasti malo smire. Ali ukoliko radije želite da provedete svoje slobodno vreme sa prijateljima umesto sa partnerom, možda je vreme da o tome malo porazmislite.

 

Znak 9: Više ne osećate ni trunku ljubomore

Ljubomora naravno nije baš pozitivna emocija, ali umerena količina iste je sasvim prirodna za svaku vezu. Verovatno ste nekada osećali makar malu dozu iste ukoliko je neko flertovao sa Vašim partnerom, čak i ako je to bilo u potpunosti nevino. Ako Vam se pak događa da je više ne osećate, onda Vam na žalost najverovatnije više nije stalo do partnera dovoljno da biste brinuli da li mu se neko drugi sviđa.

 

Znak 10: Ne želite da imate seks

Seks je naravno veoma bitan deo svake veze, ali ukoliko ga nema, Vaša veza će uskoro doživeti krah. Seks je zabavan, pa ukoliko apsolutno nemate želje da ga imate sa svojim partnerom, verovatno ste osuđeni na raskid. Verovatno je najbolje da dignete ruke od veze u kojoj ste i nastavite.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x