GOVOR TELA – kako pročitati muškarca

Da li ste znale da govor tela čini 55% naše komunikacije sa drugima? Pokreti koje pravimo nesvesno, govore mnogo o našem emocionalnom i mentalnom stanju. I muškarci i žene komuniciraju neverbalno. Govor tela je jedan oblik neverbalne komunikacije koja može da Vam pomogne da bolje razumete ljude i ono što pokušavaju da Vam kažu. Pomoći ćemo Vam da detektujete ’’govor tela’’ muškarca sa kojim izlazite na prvi sastanak.

Dok razgovarate obratite pažnju u kom položaju se nalazi njegovo telo. Ako se naginje ka Vama dok sedi to znači da je zainteresovan za Vas i ono što mu govorite. Ako pak postoji dosta prostora između Vas dvoje, to znači da on nije zainteresovan i da se ne oseća baš prijatno.

Položaj nogu isto može pokazati da li je muškarac otvoren ili ne. Ako su mu obe noge dok sedi razdvojene i okrenute ka Vama to je znak da želi da Vas pusti u svoj život. Ako su mu noge prekrštene i okrenute ka vratima znajte da jedva čeka da se vaš razgovor završi da bi mogao da pobegne.

Kontakt očima je veoma važan pokazatelj zainteresovanosti. Ako direktno gleda u Vas dok govorite to ne samo da znači da je zainteresovan već i da nema šta da krije od Vas. Ako svaki čas gleda levo desno to je znak da je nervozan i da mu je dosadno sa Vama, čim nešto drugo može da mu zaokupi pažnju u tom trenutku.
Ako se u toku Vašeg razgovora dodiruje po glavi ili licu to bi moglo da znači da mu je jako neprijatno zbog nečega što je izgovorio. Vrpoljenje je znak nelagodnosti. Grickanje noktiju takođe.

Položaj ruku isto može otkriti njegove namere. Ako su prekrštene na grudima to je znak da se oseća nervozno i uznemireno. Ako sedi na rukama to je znak da ume da se kontroliše i da pazi šta će i kada reći. Stalo mu je da ostavi dobar utisak kod Vas.
I dok Vam pruža ruku prilikom pozdravljanja, razmislite o tome kako su njegove ruke pozicionirane. Ako je stisak blag i kratak to znači da želi da ostane na distanci i da nije preterano zainteresovan za vezu. Ako obema rukama obuhvati Vašu to je siguran znak da želi da bude blizak sa Vama.

Ako Vas iz čista mira snažno zagrli nemojte paničiti! To je znak da ćete pored sebe imati muškarca zaštitnika koji neće dozvoliti da Vam se bilo šta loše dogodi. Prinčevski, zar ne?

Često liže usne? To je u stvari oblizivanje i bukvalno znak da Vas je gladan. Ne brinite, on je sigurno Vaš!
Dok sedite u kafiću oko Vas prolaze zgodne žene a on ne reaguje. To je pokazatelj da je tip toliko fokusiran na Vas da komotno može proći pored njega i Andjelina Žoli a on će ostati ravnodušan.

Ako Vas ’’slučajno’’ dodirne po ruci, ramenu ili kolenu to je znak da želi da ostvari seksualni kontakt sa Vama. Na taj način Vas izaziva i nada se da ćete odreagovati na provokaciju. Ovo ponekad može biti znak da muškarac zapravo želi isključivo seksualnu vezu.

Čitanje govora tela može Vam pomoći da pronađete rešenje u svakoj situaciji gde osećate da morate da razumete namere druge osobe. Mnoga istraživanja su pokazala da kada su verbalna i neverbalna komunikacija u sukobu, ljudi ipak više veruju neverbalnoj komunikaciji.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x