Drage žene, ne odustajte od svog života, i ne jurite muškarce

Ljubavni brodolomi i promašaji muče žene širom planete.I dok pripadnice lepšeg pola pokušavaju da nađu odgovore za svoje emotivne poraze, spisateljica Šeri Agrov posvetila se ozbiljnom istraživanju koje je pretočila u knjigu “Zašto muškarci vole kučke”, ljubavni vodič namenjen ženama koje su „previše fine“. Reč “kučka” po rečima autorke ovog svetskog bestselera ne treba shvatiti previše ozbiljno jer je upotrebljena na pomalo ironičan način.-“Kučka” o kakvoj govorim nije žena koja gazi preko leševa, niti zloban lik, poput onog kakav je Džoan Kolins glumila u “Dinastiji” ili pak ona koju svi na poslu mrze.

Žena kakvu ja opisujem je ljubazna, ali i jaka. Ona poseduje vrlo prefinjenu snagu. Ne odustaje od svog života, i ne juri muškarce. Nikad ne dozvoljava da muškarac pomisli kako je stopostotno pod njegovom vlašću- objašnjava Šeri Agrov, autorka svetskog bestselera koji je u Srbiji objavila Laguna.- “Prava kučka” nikad neće postaviti pitanje “zašto me nisi zvao”.

Naime, podrazumeva se da je njen socijalni život sasvim dovoljno bogat, pa samim tim ona i nije u stanju da primeti ili bar javno iskaže da je primetila odsustvo određenog muškarca u datom trenutku. Poseduje ležeran stav, ne plaši se konkurencije, nema strah od gubitka, ona za razliku od fine devojke koja je u vezi, nikada neće zaboraviti prijatelje, niti joj pasti na pamet da se odrekne karijere.

Žene koje privlače muškarce na duže staze znaju šta žele, ali se neće poniziti da bi to dobile. Istovremeno su ženstvene, ljupke, ali i nepokolebljive iznutra, tvrdi Šeri. Takva žena ne koristi muškarce jer igra pošteno. Međutim, ona ima nešto što fina devojka nema a to je prisustvo duha jer nije opčinjena romantičnim fantazijama. Ona je u stanju da ostane pribrana i kad je pod pritiskom, dok „suviše fina“ žena neprestano popušta, sve dok sasvim ne klone, dok ova druga zna kada treba da se povuče.

-Od više stotina muškaraca s kojima sam razgovarala pišući ovu knjigu, preko devedeset posto se nasmejalo i složilo s naslovom već posle prvih pola minuta. Neki su se smeškali kao da sam upravo otkrila njihovu najskriveniju tajnu. „Muškarcu je potreban duhovni izazov“, „Muškarci vole kad je žena pomalo oštra“, govorili su.

Dve poruke su bile kristalno jasne: prvo, opisujući ženu koja deluje sigurno, redovno su koristili izraz duhovni izazov. Drugo, reč kučka je predstavljala sinonim za njihovu predstavu duhovnog izazova. A tu osobinu su smatrali privlačnijom od svih ostalih.S druge strane, stotine žena s kojima sam razgovarala retko su isto shvatale tu frazu. Često su je radije povezivale s inteligencijom nego s nesigurnošću. Ova knjiga se bavi upravo onim pitanjima kojima se muškarci ne bave. Oni vam neće reći: „Slušaj, ne budi krpa“, „Nemoj uvek na sve da pristaješ“, „Ne dozvoli da se tvoj svet vrti oko mene“.

Današnji muškarci su TUNJAVI – Žene su prinuđene da krenu u zavođenje!

Uspeh u ljubavi ne zavisi od izgleda, on zavisi od stava, tvrdi autorka Šeri Agrov.

– Tinejdžerke u časopisima čitaju o tome kako da privuku pažnju nekim komadom odeće ili izgledom. A čemu to uči devojčicu? Kako da opsesivno traži nečije odobravanje.cZatim, tu je stav medija prema godinama. Tinejdžerke se pretvaraju u samouverene dvadesetogodišnjakinje, koje bombarduju negativnim stavovima o starenju. Poruka glasi- dve bore i jedna strija, i žena je „otpisana“, poput prošlogodišnje robe koja se prodaje upola cene.

U knjizi “Zašto muškarci vole kučke” Šeri iznosi i zanimljiva “pravila privlačnosti”. Jedno od njih glasi: “Sve za čim žurimo u životu- beži”.

-Ovo se posebno odnosi na muškarce jer ako ga jurite u crnoj čipkanoj spavaćici prvo će spavati s vama a onda će pobeći- duhovito ali verovatno istinito konstatuje šarmantna spisateljica.- Muškarci beže iz ovih situacija zato što takvo ženino ponašanje ne odaje da ona sebe naročito ceni. Tek su počeli da se viđaju, i njihova veza je još uvek relativno površna. Pa ipak, ona mu već nudi sve što ima.Njena spremnost da se toliko trudi oko muškarca kojeg gotovo i ne poznaje, podrazumeva jednu od dve mogućnosti. On će zaključiti da je ona očajnica, ili će zaključiti da je spremna da spava s muškarcem kojeg je tek upoznala. Ili i jedno i drugo.

Kad muškarac izgubi poštovanje prema ženi zbog toga što ona sebe potcenjuje, izgubiće i želju da joj se približi, bila ona u spavaćici ili bez nje. S druge strane, devojka iz snova se ne ubija od muke da bi nekog zadivila. Zato se on zaljubljuje u ženu koja mu ne sprema obroke od četiri jela. A nećete je videti ni kako pred njega iznosi najbolji pribor. Počeće tako što će mu spremiti kokice, na primer. Fina devojka greši i u tome što je uvek dostupna.

– „Ne želim da igram igre“, kaže ona i tako mu dozvoljava da vidi koliko se plaši da ga ne izgubi, i on uskoro shvata da je ona potpuno u njegovoj vlasti. Žena koju u knjizi nazivamo kučka je manje pristupačna. Ponekad je dostupna, ponekad nije. Ali ona je ljubazna. Dovoljno ljubazna da uzme u obzir kada on želi da je vidi, da bi mu ponekad udovoljila. On jednostavno nema stopostotnu kontrolu nad njom.

Ova knjiga između ostalog podseća i na misao slavne Sofije Loren da je “seksepil pola onoga što imate i pola onoga što ljudi misle da posedujete”. Drugim rečima, ako se ponašate kao da vredite milion dolara, nema razloga da i drugi u to ne poveruju, a autorka zaključuje da se žene ne razlikuju toliko po tome kako postupaju prema muškarcu, već kako postupaju prema sebi.

 

Neka od pravila privlačnosti

Ako se od početka veze ponašate nesamostalno, to će muškarca odbiti, ali ako ste mu nedostižni, za njega je pravi izazov da vas osvoji.

Muškarac će usvojiti stav koji imate o sebi.

To što postavljate uslove znači da imate mogućnost izbora.

Uvek mu ostavite utisak da je potpuno slobodan – više neće morati da bude na oprezu.

Ako ste vi uvek srećni, a on uvek slobodan, i on će uvek biti srećan.

Pravi muškarac mašta o ženi koja iskreno voli seks.

Zapamtite, kad god se žena takmiči s drugom ženom, ona se ponižava.

Pustite ga da misli kako je on glavni – učiniće sve što želite da bi u vašim očima ostao „kralj“.

Kad se žena ponaša kao da je sposobna za sve, na kraju će morati sve i da radi.

Faktor iznenađenja, u spavaćoj sobi i van nje, muškarcima je veoma važan i doprinosi njihovom uzbuđenju.

Humorom ćete mu mnogo više objasniti nego ozbiljnošću.

Najprivlačnija od svih ženskih osobina je dostojanstvo.

 

Izvor: bgonline.rs

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x