Da li ste mačkoljupci ili mačkomrzci?

Svetom praznoverja, proroka i čarobnjaka, mačka maršira još od najdavnijih vremena. Stari Egipćani smatrali su je poslušnicom boginje Freje, koja vuče njene kočije oblacima. Hrišćani su Frejinu životinju ostavili zaboravu, ali verovanje da mačka može da nasluti budućnost, predvidi sudbinu ili dopuni nečiji horoskop, s psihoanalitičkom notom, živo je i dan danas.

Neki narodi veruju da mačka ima moć čarobnice, da čuva kuću od nesreće, dok neki, čak, veruju da je sposobna da ugasi požar. Ima i onih koji su ubeđeni, da bi svakog onog ko bi mački naneo zlo, u sledećih sedam godina pratila nesreća.

■ Ako volite mačke:

vi ste vrlo nezavisna, uzdržana i, povrh svega, tajanstvena osoba. Osećajni ste i vrlo držite do izgleda i estetike. Niste opterećeni mišljenjem drugih, jer ste prerasli one male stvari običnog sveta.

■ Ako od svih životinja najviše volite mačke:

onda i njihove osobine posedujete u vrlo izraženom obimu. Preterano ste tajanstveni i izgleda kao da se stidite svojih osećanja. Skloni ste umetnosti, i ne obazirete se na to što mnogi ne cene i ne vrednuju na pravi način tu vašu sklonost. Prilično ste originalni i ne hajete mnogo za nesporazume sa okolinom. Obožavate nežnost, ali ste nepoverljiva osoba, pa vam treba jako puno da se nekome date bez rezerve. Umete da budete pasivni i lenji, ali retko nespremni za ljubav.

■ Ako isključivo i jedino volite mačke:

znači da ste preterano sigurni i samopouzdani. Veliku pažnju poklanjate estetici na račun sadržine i suštine. U suštini ste sebični, ponekad grubi. Umete da budete i nedruštveni, previše zatvoreni. Nemate običaj da se pravdate. Takvi kakvi ste, vi ne nosite koprenu preko lica.

■ Ako uopšte ne volite mačke:

znak je da nemate ličnog stava, ali i da ne prihvatate konvencionalne zadatke. U ljubavi niste za strastvenog partnera. Nedostaju vam mašta i kreativnost, pa biste, preporučujemo, mogli na tome malo da poradite.

1.3 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x