7 FAZA MUŠKOG ZALJUBLJIVANJA

Svi mi, i muškarci i žene, možemo osećati iste emocije kada je u pitanju ljubav, ali čarobno i pomalo konfuzno putovanje ka pronalaženju ljubavi je iskustvo koje na različit način doživljavaju lepši i jači pol. Kada se žene zaljube, one polete „tri metra iznad neba“, ispunjene naletom sreće i drugim mešovitim emocijama, koje muškarci često ne umeju da shvate. Muškarci, sa druge strane, potpuno su različita bića.

Vidite, za razliku od žena koje dožive snažni talas naklonosti, koji ih preplavi nakon što upoznaju muškarca koji im se dopada, muškarci prolaze kroz nekoliko emotivnih faza zaljubljivanja, kada upoznaju ženu sa kojom se povežu. Stoga, obrazložićemo 7 faza muškog zaljubljivanja, odnosno putovanje kroz koje muškarac prođe, pre nego što se potpuno, istinski i predano zaljubi u ženu i shvati da je zaista voli.

 

„SVIĐAŠ MI SE“ FAZA

 

Nažalost, muškarci su površniji pol. Stoga, ova prva, početna faza muškog zaljubljivanja odnosi se na trenutnu fizičku privlačnost. Ukoliko ste ikada pomislili da vas muškarac u početku voli samo kao osobu… pogrešili ste! Neke žene se mogu zaljubiti već tokom prvog razgovora sa muškarcem koji ih zaintrigira, ali nažalost, u početnim fazama zaljubljivanja, muškarce najčešće na prvu loptu privlači samo fizički izgled.

Ipak, ne dozvolite da vas zavara ideja o „fizičkom izgledu“. Svaki muškarac je drugačiji i privlače ga različite stvari. Nikad se ne radi o čitavom paketu, već o specifičnoj privlačnosti muškarca i žene. Ponekad, on ne može na svesnom nivou da shvati šta ga to najviše privlači u jednoj ženi, ali ukoliko nečega ima, to započinje prvu fazu mušog zaljubljivanja, poznatiju kao „Sviđaš mi se“.

 

 

FAZA IZVIĐANJA SITUACIJE

 

Većinu muškaraca, iz različitih razloga, može privući i nekoliko žena u isto vreme, te će kao rezultat toga, krenuti u „izvidnicu“, da vide na koji će način one reagovati na njihov trud i prvi korak. Da, muškarci pokušavaju da u bilo kom trenutku „namame“ što više žena, što im daje opcije. Tek kada žena prođe ovu fazu muškog zaljubljivanja, odnosno fazu „izviđanja“ situacije, prihvatanjem njegovih pokušaja osvajanja, muškarac počinje da fokusira i usmerava svoju pažnju samo na nju.

Ovo „ispitivanje“ sutuacije je veoma diskretno i ne obuhvata uvek direktan flert. Muškarcu je u suštini potrebna jedna sitna, ali značajna potvrda da će se, ako počne ozbiljnije da vam se udvara i pokloni vam svoju pažnju, nešto zaista i dogoditi. U ovoj fazi zaljubljivanja muškarcu nije mnogo stalo do ishoda i ne želi da troši svoje vreme, stoga ukoliko ga ona odbije ili ne odgovori na njegove postupke, on prelazi na drugu ženu koja mu je privukla pažnju.

 

FAZA „POTERE“

 

Ukoliko žena koja se dopala muškarcu pruži čak i najmanju pozitivnu reakciju na njegove pokušaje udvaranja, on pokreće fazu muškog zaljubljivanja poznatiju kao „poteru“. Ponekad ti znakovi nisu očigledni, ali dovoljni da se muškarac uveri da se dopada i njoj , te kao rezultat toga, pokreće jurnjavu.

Cilj „potere“ je u tome da osvoji vašu pažnju i naklonost. U ovoj fazi muškog zaljubljivanja, cilj muškarca je da vas natera da ga primetite i shvatite da vam se zaista dopada. Jednom kada ovo postane jasno, jer ste mu vi to dali do znanja pristajući, recimo, da odete na sastanak sa njim, on prelazi na sledeću fazu zaljubljivanja – fazu impresioniranja.

 

FAZA IMPREISONIRANJA

 

U toku ove faze muškog zaljubljivanja, neke žene se već počinju zaljubljivati, ali muškarci nisu ni blizu toga. Čitava ova faza svodi se na to da on ostavi utisak. Muškarac će učiniti sve što je u njegovoj moći da vam pokaže da je dostojan toga da bude vaš izbor, a možda i vaš partner. Maštovito planira naredne sastanke, obasuo vas je poklonima ili sitnim znakovima pažnje, i generalno vas pokušava usrećiti u nadi da će vas zaista impresionirati. U ovoj fazi muškog zaljubljivanja se mnoge žene koje su se do tada suzdržavale potpuno predaju muškarcu i „padaju“ na njegove čari zavođenja.

 

„ŽELIM DA ME ZAVOLIŠ“ FAZA

 

Ukoliko je muškarac u prethodnim fazama do sada bio uspešan, želeće da zna da gajite i neke emocije prema njemu, pre nego što bi on mogao da bude u stanju da dopusti sebi isto. Osvajanje vaše ljubavi, naklonosti i posvećenosti njegovo je najveće dostignuće. Umesto da se zaljubi u vas, u ovoj fazi muškog zaljubljivanja, sve o čemu muškarac brine je kako da vas natera da se vi zaljubite u njega, kako bi se osećao sigurno. Može da se potrudi da vam pokaže sve svoje vrline i veštine u romantičnim odnosima, dokazujući vam na taj način da je zaista dobar doživotni partner i da nećete pogrešiti ukoliko izaberete njega. Vi ste se možda već uveliko zaljubili do ušiju do ove faze muškog zaljubljivanja, ali ovo je momenat kada je muškarcu potrebno da to vidi i uveri se u to.

 

FAZA DONOŠENJA ODLUKE

 

Ukoliko muškarac ne odustane do ove faze muškog zaljubljivanja, to znači da ste jasno iskazali svoja osećanja, kao i da on zna da je uspeo da stekne vašu ljubav i posvećenost. Nažalost za obe uključene strane, sve što je on zapravo učinio do ovog trenutka jeste da vam je dokazao da je baš on „tačno“ ono što tražite od muškarca.

Zbog toga nastaju dva suštinska problema – on u stvari nije bio u potpunosti ono što jeste, tako da čovek u koga ste se zaljubili nije baš ono što mislite, a druga da se on nikada nije zapitao da li ste vi zapravo pravi izbor za njega, jer je njegova želja da vas impresionira bila isključivo zasnovana na njegovoj početnoj fizičkoj privlačnosti i hemiji prema vama, a fokus na osvajanju vas.

Stoga, upravo je ovo faza muškog zaljubljivanja kada se on konačno zapita da li tu ima materijala za nešto više, odnosno da li postoji šansa da se vaš odnos pretvori u stvarnu vezu. U ovom trenutku on počinje da grebe ispod površine i preispituje se, kako bi otkrio da li i on zaista oseća nešto prema vama. Konačno, u ovoj fazi zaljubljivanja muškarac odluči da li je vredno pokušati imati dugoročnu vezu.

Pita se: „Da li je volim?“, „Da li želim da budem sa njom?“, “Da li ću biti srećan sa njom?“, „Da li je ona žena koju želim?“ Žena koju muškarac na kraju odluči da voli i da bude sa njom, mora biti savršena iz njegove perspektive. Isto važi i za žene. Jedina razlika je što se ona verovatno odlučuje na to mnogo ranije tokom početnih faza zaljubljivanja, nego on.

 

„VOLIM TE“ FAZA

 

Ukoliko je faza „donošenja odluke“ bila negativna, u ovoj, finalnoj, fazi muškog zaljubljivanja muškarac će vas ostaviti ukoliko ste imali kratku vezu ili vas početi ignorisati, ukoliko je to samo bilo neobavezno viđanje. S druge strane, ukoliko je osetio da se zaljubio u vas, sada je konačno zaista spreman na to.

Sledeća tri do četiri meseca biće najbolji period bilo koje veze, poznat i kao „faza medenog meseca“, kada sav zanos i zaljubljenost konačno izbiju na površinu. Predaće se svojim osećanjima i biće preplavljen ljubavlju. Počećete da uviđate kako istinski brine za vas, možda i malo ljubomore, ali i sve ostale sjajne stvari koje dolaze zajedno sa muškom zaljubljenošću.

Može delovati surovo i nerealno da muškarac mora odlučiti da li se želi zaljubiti ili ne, ali muškarci često racionalizuju sve ono što rade, jer su u svojoj srži praktična bića. Te stvari su ukorenjene u njih na instinktivnom nivou, a činjenica da se bore sa pojmom zaljubljenosti tokom ovih 7 faza muškog zaljubljivanja, govori samo o tome da ih njihov obrambeni mehanizam sprečava da budu povređeni.

Ukoliko ste opstali do ove poslednje, finalne od ukupno 7 faza muškog zaljubljivanja, čestitamo! Istrajali ste, prošli kroz sva muška preispitivanja i neodlučnost, položili njegov test, te zaista uspeli da osvojite njegovor srce. Sada je vreme da se prepustite i uživate u vašoj ljubavi!

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x