Zašto žene odbijaju dobre momke

Pravi razlog zašto žene odbijaju dobre momke, a prihvataju kretene.

Dobri momci na kraju izvise.

Sam sam jer sam dobar dečko.

Devojke ne vole dobre momke.

Ovo su samo neki od komentara muškaraca koji smatraju da devojke preferiraju kretene.

Jesu li ovi navodi tačni ili su zapravo dobar izgovor za momke koji ne mogu pronaći devojku? Žele li žene zaista kretene koji ih loše tretiraju?

Naletela sam neko veče na jednu Facebook objavu koja je glasila “Sam sam jer sam dobar prema devojkama”. Moja prva reakcija bila impulsivna. Pomislila sam: “Da, devojke su krive jer si ti sam. Naravno, zašto bi bio ti kriv? Ne krivi sebe. Ti si predobar i to je jednostavno pravi pakao. Kakva šteta jer sama činjenica da si dobar prema devojkama trebala bi ti servirati devihjz iz snova na srebrnom tanjiru!”

Moram napomenuti da sam i sama slobodna i da sam reagovala besno jer me izbacuje iz takta izava da devojke vole jedino kretene.

Ali nisam dopustila da me previše obuzmu ove misli. Odlučila sam, umesto njih, pozabaviti se samim pojmom “dobrog dečka” i shvatiti šta on uopšte znači.

Dopustite da vam kažem koja bolest hara našim društvom. Bolest “dobrog dečka”.

Ova ideja podrazumeva da su dobri momci sami po sebi nepoželjni ženama. I u nju ne veruju samo muškarci nego i žene. Upravo sam od mnogih žena čula izjave kao “Ja volim samo kretene” ili “On je jednostavno predobar za mene.”

Upravo zato ne mogu kriviti muškarce jer se osećaju poraženi. Ova bolest se nezaustavljivo širi jer žene insistiraju na spomenutim izjavama. Sa jedne strane ne žele da ih neko loše tretira, ali otvoreno govore da vole kretene!

Istina je da neke žene tvrde da vole zločeste momke. Jednostavno lude za tipovima kao što su Džejms Din, za razbojnicima bez razloga. Zašto? Zločesti su momci uzbudljivi i nepredvidljivi. Samouvereni su i uzimaju ono što žele.

Žene veruju da veze sa takvim muškarcima mogu biti uzbudljive i pomalo opasne. Ponekad ih privlače baš takvi tipovi jer one veruju da ih mogu promeniti. Promeniti na način da zadrže privlačne kvalitete zločestog momka, ali i razviju one koje se dopadaju njima-ženama.

Ukrotiti zločestog momka veliki je izazov mnogim devojkama. Ali, osim što su takvi odnosi nezreli i nezdravi, vrlo često završavaju neuspešno.

Ali, znači li to da je sušta suprotnost zločestom dečku tzv. “dobar dečko”? On se opisuju kao dosadan, nesklon riziku. Slab, predvidljiv, povodljiv i onaj kojeg je lako iskoristiti. Pojam dobrog dečka, čini se, ne znači isto što i dečko koji je dobar.

Ako pojam dobrog dečka znači da je takav dečko bezličan, bez osobnosti, onda je istina da takvi izvise. Možda su neke osobine poželjne u teoriji, ali u stvarnom životu sa stvarnim ženama, ne prolaze.

Ako neprestano tvrdite da ste “dobar dečko” koji je izvisio, nećete dobro završiti. Etiketa dobrog dečka ne znači nužno da ste dragi ili pristojni. Etiketa sugeriše da ste bezlični i beskarakterni.

“Dobar dečko” i nije tako dobar.

“Dobar dečko” smatra da je njegova etiketa i pasivnost dovoljna za ženinu pažnju. Umesto preuzimanja uloge “dobrog dečka” i pripadajuće etikete, jednostavno pokušajte biti dečko koji je dobar u raznim segmentima.

Muškarci koji poštuju druge i sigurni su u sebe, itekako su privlačni zrelim ženama koje su spremne za vezu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x