SPOSOBNOST ZA BLISKOST

Na putu boginje i njegovim procesima čišćenja od svega što nisi, svako malo oduševljavaju otkrića kako su stvari upravo obratne od onoga kako se čine. Tako se tvoje najslabije karike razotkrivaju kao sputana snaga, dok najjače karike ispadaju samo najjače oklopom skrivene slabosti.

Jedan moj prijatelj, u svojim je mlađim danima glasio za velikog zavodnika. Roki je spavao s više žena nego što je mogao prebrojati. No, kasniji ga je život usmjerio ka, ni više ni manje nego duhovnosti!
Nakon dvadeset godina rada na sebi, nedavno mi je rekao: „Znaš, ja, mačista, otkrio sam da sam zapravo žena.“ Ono, što je iscjelitelj u njemu razvalio jest štit koji je negirao žensku energiju. Bez nje se uklapao u matriksove standarde antimuškarca. Oni su mu trebali kako bi se svetio ženama za neljubav majke. No, život je to sredio.

Njegove klijentice, naime, na iscjeliteljskim tretmanima bile su i opet pretežno žene. Dajući iscjeljenje ženama – žene su dale iscjeljenje njemu. Naučio je primati ljubav slobodno, bez krađe i štete. Uz to, Roki je svoju žensku energiju ispravno shvatio kao nešto što njegovoj muževnoj energiji daje veću snagu i dubinu. Danas je Roki primjer uravnoteženih energija zdrave muževnosti. Već niz godina živi u skladnom braku.

S druge strane, ne poznajem ni jednu ženu koja barem jednom nije bila žrtva nekog Rokija. Jedna od njih već godinama živi u mrtvom braku. Njezino je objašnjenje ovo: „Oboje smo ušli u brak kada smo već potrošili svoje iluzije o ljubavi kroz veze za jednokratnu upotrebu. U njima nisam dobila ništa. Samo praznoću i hladnoću. No, ni brak mi nije donio toplinu. Dapače, postala sam glečer. Ali nemoj to nikome reći.“
Žene, zaražene muškarčevom potrebom za antiseksom, pristale su na spajanje kao nešto nagonsko, rekreativno, neobavezujuće – kao nešto upravo suprotno od onoga što žena doista treba.

Seks s tijelom čiju dušu još nije upoznala, daje prostor iluziji da tu ima neke strasti i da je on možda onaj pravi. Ali u svijetu privida, babuški se čini da krivi je pravi, a pravi krivi.
Ako si isključena iz stvarnosti, znači da si isključena od sebe. Isključena si od svoje temeljne potrebe da budeš istinski zadivljena muškarcem! Njegovim kvalitetama i sposobnostima. A nadasve sposobnošću za bliskost. Jer bliskost je, zapravo, seksi.

„Gdje ću naći takvog!?“ pitaju mnoge.
Nećeš ga ni naći ako pristaješ na nikakvog. Frekvencija ti je zauzeta. Pristajanjem na babuna, babuške proizvode još više babuna. Jer oni na taj način dobivaju poruku da je antimuškarac nešto traženo i poželjno. A nije! Traži se faca od formata!

I biti odabrana od muškarca koji te zadivio – to je nešto najljepše što se može dogoditi u životu jedne žene. Garantiram to svojim iskustvom. Ako pristaneš na manje od toga, samu sebe osuđuješ na propast. I to garantiram svojim iskustvom.
I zato… bolje očarana nego razočarana.

Daniela Uzelac

Put boginje 3. “Div i Diva”

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x