Šta ti je to trebalo da se vežeš za njega, uspešan je i zanimljiv, menja ribe k’o čarape, dosadićeš mu brzo? Šta bi ti falilo da si se udala za nekog dosadnog i vrednog, da gleda u tebe k’o u televizor?

– Šta ti je to trebalo da se udaš mlada? Šta bi ti falilo da si malo proživela, ima vremena za udaju?
– Šta ti je to trebalo da se ne udaš na vreme? Šta bi ti falilo, do sad bi ti i deca porasla, sad ti je već kasno?
– Šta ti je to trebalo da se razvedeš pa da ostaneš sama kao pas? Pa šta ako te ne voli? Šta bi ti falilo da si živela k’o i pola drugih žena?
– Šta ti je to trebalo da ostaneš sa tom budalom pa da se patiš do kraja života? Pa šta ako te voli? Šta bi ti falilo da si se razvela i da živiš kao čovek?
– Šta ti je to trebalo da rodiš troje dece, uši da ti pojedu, sebe da izgubiš? Šta bi ti falilo da si se na prvom zadržala, dosta je?
– Šta ti je to trebalo da ne rodiš dete na vreme? Šta bi ti falilo da si sebi rodila jedno, pa da se ne kaješ kad već bude kasno?

Šta ženu čini fatalnom, a muškarca neodoljivim?


– Šta ti je to trebalo da izlaziš u grad takva gola k’o da imaš osamnaest godina? Šta bi ti falilo da sediš kod kuće kao normalne žene i gledaš svoja posla?
– Šta ti je to trebalo da se tako zbabiš i učauriš po vasceli dan u kući? Šta bi ti falilo da malo izlaziš u provod, još si mlada, živi život?
– Šta ti je to trebalo da ostaneš u toj pripizdini i mučiš se? Šta bi ti falilo da si se odselila negde gde se živi normalno?
– Šta ti je to trebalo da odeš dve hiljade kilometara od kuće i da viđaš porodicu samo preko skajpa? Šta bi ti falilo ovde kod kuće, k’o i svi mi ostali, ili negde makar bliže?
– Šta ti je to trebalo da se zaposliš po svaku cenu i rmbaš za male pare? Šta bi ti falilo da se lepo udaš i uživaš?
– Šta ti je to trebalo da ne radiš i da nemaš svoje parče ‘leba? Šta bi ti falilo da si završila fakultet i upala u neku dobru firmu, Bog da te vidi?
– Šta ti je to trebalo da se vežeš za tog dosadnjakovića, umrećeš od dosade? Šta bi ti falilo sa nekim zanimljivim, uspešnim likom, pa bolja si od njega, možeš ti mnogo bolje?
– Šta ti je to trebalo da se vežeš za njega, uspešan je i zanimljiv, menja ribe k’o čarape, dosadićeš mu brzo? Šta bi ti falilo da si se udala za nekog dosadnog i vrednog, da gleda u tebe k’o u televizor?
– Šta ti je to trebalo da izlaziš, piješ i skitaš okolo? Šta bi ti falilo da sa nama gledaš serije ili ideš na zumbu?
– Šta ti je to trebalo da ti život prolazi u kući i samoći? Šta bi ti falilo da izlaziš i skitaš, da živiš život kako ti ‘oćeš?
– Šta ti je to trebalo da živiš za posao, umrećeš radeći? Šta bi ti falilo da si skupila decu oko sebe pa da imaš za koga da radiš?
– Šta ti je to trebalo da živiš za decu, niko neće hvala da ti kaže sutradan? Šta bi ti falilo da si gradila karijeru, da imaš sve što poželiš u životu?
– Šta ti je to trebalo da čuvaš životinje u kući, nije higijenski, poješće te kad umreš? Šta bi ti falilo umesto toga decu da čuvaš?

Kakva je žena, a kakav muškarac nakon se*sa?


– Šta ti je to trebalo da lickaš kuću toliko, k’o da je to bitno? Šta bi ti falilo sebe da doteraš malo, a kuća da pobegne neće?
– Šta ti je to trebalo da mu kuvaš i ugađaš, ima da ti ode kod neke što ne kuva al’ se doteruje? Šta bi ti falilo da sebi malo ugodiš?
– Šta ti je to trebalo da se samo lickaš umesto da mu ugađaš, ima da ti ode kod neke što ume da smota sarme? Šta bi ti falilo da njemu malo ugodiš?
– Šta ti je to trebalo da spičkaš pare na putovanja? Šta bi ti falilo kuću da si opremila za te pare?
– Šta ti je to trebalo da sređuješ i zidaš ceo život? Šta bi ti falilo da si sveta videla za te pare?
– Šta ti je to trebalo da završiš fakultet pa da radiš kao spremačica? Šta bi ti falilo da si se dobro udala?
– Šta ti je to trebalo da se udaješ pre nego što si završila školu? Šta bi ti falilo da si završila fakultet pa da sad radiš i ne zavisiš ni od koga?
– Šta ti je to trebalo da brineš o porodici i drugim ljudima, k’o da će neko da brine o tebi? Šta bi ti falilo da malo budeš sebična?
– Šta ti je to trebalo da budeš toliko sebična i da ni o kome drugom ne vodiš računa? Šta bi ti falilo da malo pogledaš i druge ljude i brineš o njima?
– Šta ti je to trebalo da piješ?
– Šta ti je to trebalo da se drogiraš?
– Šta ti je to trebalo da se jebeš okolo?
– Šta ti je to trebalo da se ne jebeš okolo?
– Šta ti je to trebalo da se tetoviraš?
– Šta ti je to trebalo da uradiš pirsing?
– Šta ti je to trebalo da nosiš samo farmerke?
– Šta ti je to trebalo da se oblačiš kao neka baba?
– Šta ti je to trebalo da ideš obučena kao prostitutka?
– Šta ti je to trebalo da budeš lezbejka?
– Šta ti je to trebalo da budeš varioc?
– Šta ti je to trebalo da budeš direktor?
– Šta ti je to trebalo da budeš lekar?
– Šta ti je to trebalo da budeš taksista?
– Šta ti je to trebalo da budeš majka?
– Šta ti je to trebalo da veruješ u Boga?
– Šta ti je to trebalo da ne veruješ u Boga?
– Šta ti je to trebalo da živiš sama?
– Šta ti je to trebalo da budeš nekome žena?
– Šta ti je to trebalo da ne budeš bespomoćna?
– Šta ti je to trebalo da budeš bespomoćna?
– Šta ti je to trebalo da ne znaš jaje da skuvaš?
– Šta ti je to trebalo da sve umeš?
– Šta ti je to trebalo da budeš žena? Šta ti je to trebalo da budeš svoja, pitam ja tebe?


-Šta ti je to trebalo da misliš da imaš pravo da sama donosiš odluke o svom životu, da misliš da znaš šta je ispravno za tebe, da imaš prava na sopstvene greške, da imaš prava na sopstveni život, tugu, radost, sreću, kajanje, grižu savesti, zadovoljstvo, orgazam, pijanstvo, celibat, apstinenciju, veru, večeru; da imaš prava da odlučiš šta ćeš sa svojim mozgom, dupetom, sisama, kućom, sudovima, ugaonom garniturom, suprugom, ljubavnikom, momkom, devojkom, decom, životinjama, roditeljima, prijateljima, knjigama, prašinom, letovanjima, karijerom?
-Šta ti je to trebalo da rešiš da baš ti odlučuješ šta ćeš sa sopstvenim životom?


Šta bi ti falilo da o tebi odlučujemo mi? Jer mi znamo šta je za tebe najbolje. A i brojno smo nadmoćniji. Pogledaj nas…da, nas. Samo se okreni oko sebe, tu smo mi, uvek smo tu za tebe: Dahćemo ti za petama, razvlačimo uz kafu tvoj život, tugu, radost, sreću, kajanje, grižu savesti, zadovoljstvo, orgazam, pijanstvo, celibat, apstinenciju, veru, večeru.


Mi bolje od tebe znamo šta treba da uradiš sa svojim mozgom, dupetom, sisama, kućom, sudovima, ugaonom garniturom, suprugom, ljubavnikom, momkom, devojkom, decom, životinjama, roditeljima, prijateljima, knjigama, prašinom, letovanjima, karijerom.
Jer, toliko se već dugo bavimo tobom da te poznajemo bolje nego što ti poznaješ sebe…
I nemoj da brineš… Ako padneš, a moraćeš jednom, bićemo tu. Svi mi. Da ti pomognemo.
Samo se ti prepusti i nemoj da brineš…
Ima ko će. Pa zato smo tu.
Čekamo te.
Samo skoči.

Shaputalica.rs

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x