Narcisoidni partner

Narcisoidne osobe će upotrebiti bilo kakvu vrstu manipulacije kako biste ostali pod njihovom kontrolom. Na prvi pogled će narcisoidna osoba biti šarmantna, inteligentna i brižna. Uvek zna na koji način se vratiti u vaš život. No, jednom kada bude sigurna da je u vašem životu, tada će se opet fokusirati isključivo na sebe.

Njen moto je uvek “Ja prva!”. Sve se vrti oko njih. Izrazito su fokusirani na sebe i uzbuđenja, žude za pažnjom i poštovanjem. Mogu biti vrlo intuitivni, ali njihova intuicija je gotovo uvek usmerena prema njima samima i manipulaciji.

Neke osobe vrlo teško prekidaju odnos sa narcisoidnom osobom. Narcisoidne osobe mogu postići da se u njih zaljubite toliko jako da dok s njima prekidate osećate kao da odbacujete jedan dio sebe. Koriste bilo koji oblik manipulacije kako bi mogli ostati u vašem životu.

Narcisoidne osobe su opasne jer ne znaju da saosećaju niti bezuslovno vole. Nažalost, to je uglavnom posledica psihološke traume iz ranog detinjstva ili pak odgoja narcisoidnih roditelja. Ovakve osobe ne razmišljaju previše o svojim postupcima niti žale ako su povredili neku osobu.

Kako biste saznali jeste li u odnosu s narcisoidnom osobom, odgovorite sami sebi na sledeća pitanja:

  • Ponaša li se ova osoba kao da se svet vrti oko nje?
  • Moram li neprestano davati komplimente kako bi dobio njenu pažnju ili odobrenje?
  • Usmerava li neprestano razgovor na samoga sebe?
  • Zanemaruje li moje osećaje ili interese?
  • Ako se ne složim s njom, postaje li ova osoba hladna i uzdržana?

Ako ste odgovorili potvrdno na jedno ili dva pitanja, velika je verovatnoća da ste u odnosu s narcisoidnom osobom. Ako ste odgovorili potvrdno na tri ili više pitanja, velika je verovatnoća da narcisoidna osoba uništava vašu emocionalnu slobodu.

Čak i kada se narcisoidna osoba želi promeniti, napredak je jedva vidljiv. Svi stručnjaci će vas savetovati da se ne zaljubite u narcisoidnu osobu, pogotovo zato što su one vrlo sposobne stvoriti lažan privid dobre zabave. U odnosu sa narcisoidnom osobom ćete se uvek osećati emocionalno zakinuti. Nemojte očekivati da će ove osobe ceniti vašu osetljivost i osećajnost.

Ako želite prekinuti odnos s narcisoidnom osobom, sledite ove savete.

Nemojte dopustiti da vama manipuliše

Upotrijebit će bilo koji trik kako bi vas pridobila nazad. Narcisoidne osobe mogu biti vrlo uverljive. Kada budete spremni na to da se okrenete i odete, držite se svoje odluke i ne dopustite da vas narcisoidna osoba u tome spreči.

Postavite granice

S obzirom na to da su narcisoidne osobe u pravilu bezosećajne i ne mogu stvarno voleti, morate postaviti granice. Skupite hrabrost i nastavite prema nečemu boljemu.

Fokusirajte se na budućnost

Jednom kada se odmaknete od narcisoidne osobe, vrlo je važno da svu svoju pažnju usmerite na pozitivnu energiju i misli te da nastavite raditi stvari koje su dobre za vas i ljude oko vas. Nemojte dopustiti svom umu da luta i vraća se u prošlost.

Cenite se. Budite dobri prema sebi i uvek imajte na umu da zaslužujete vezu sa nekim ko vam može uzvratiti ljubav.

www.centarzdravlja.rs

4 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Izvor : Vladarka […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x