Kako žena vidi svog muža on takav postaje

1. Kako žena vidi svog muža on takav postaje;

Ako žena u svom mužu vidi samo nedostatke i nesavršenosti, oni će iz dana u dan samo postajati veći. Tada čak i onaj muškarac koji ima potencijal da postane dobar suprug može postati gubitnik.

 

2. Ako žena ne poštuje svog muža niko ga neće poštovati; Na osnovu toga koliko poštovanja žena pokazuje prema svome mužu, drugi će graditi sliku o njemu. Ako žena konstantno pokazuje nepoštovanje prema njemu ni drugi ga neće poštovati.

 

3. Ako žena ne vjeruje mužu i ne otvori mu srce , niko mu ne vjeruje. Čak i ako je u potpunosti dostojan takvog povjerenja, svejedno, svi oko njega će stalno sumnjati u njega.

 

4. Ako je supruga stalno nezadovoljna sa nečim, svi u porodici će postati nezadovoljni.

 

5. Ako žena ne brine o svom mužu i ne pokazuje mu nježnost, on će te stvari potražiti negdje drugo.

 

6. Ako žena vidi dobre osobine u svom mužu i fokusira se na njih, oni počinju rasti i množiti se. Čak i kada za to nema nikakvog razloga.

 

7. Ako supruga otvori srce mužu , on postaje velikodušan. Počinje tražiti razloge kako bi joj udovoljio i učinio je još sretnijom.

 

8. Ako žena iskreno služi mužu , on će je sa velikim zadovoljstvom uzeti pod svoju zaštitu. On će se brinuti o njoj i štititi je od svega.

 

9. Ako je supruga naklonjena muževu temperamentu i pokušava ga zadovoljiti, muž će zbog nje pomicati planine. Da biste to učinili, morate naučiti da vidite kvalitete svog supruga, a ne da ga mjerite sa svojim stereotipima.

 

10. Ako supruga želi spasiti porodicu i iskreno sa ljubavlju čini sve napore za to, ista se želja rađa u srcu muža i on počinje pomagati svojoj supruzi u svemu.

Ako vam suprug na neki način ne odgovara, pokušajte razlog za to potražiti u sebi. Uvijek možete kriviti jedno drugu i tražiti dlaku u jajetu. Ako malo bolje sagledate cijelu situaciju i razmislite o svemu, vidjećete da je pored vas upravo onaj muškarac kojeg ste sami birali za sebe.

Pazite jedno na drugo. Često trošimo previše energije na svađe i rasprave, a tu energiju možemo usmjeriti na neke bolje i ljepše stvari. Naučite se voljeti i ne trošite svoju energiju uzalud.

5 5 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Kako žena vidi svog muža on takav postaje […]

[…] Kako žena vidi svog muža on takav postaje […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x