Svaki susret je Božija promisao

Jedan kardiolog brinuo je zbog automobila. Pokvario se, a troškovi popravke su bili veliki. Doktor je imao problema sa novcem, beba mu se rodila, žena nije radila. On je bio najobičniji doktor, sa najobičnijom platom. Dakle, popravka mu se činila veoma skupa.

A onda ga je njegov prijatelj upoznao sa svojim prijateljem, mehaničarom. A mehaničar Sergej nekako je shvatio situaciju i popravio je automobil jeftinije. Samo zbog simpatije.

Doktor mu je toplo zahvalio, platio, a onda nije spavao celu noć. Posavetovao se sa suprugom, a sutradan pozvao Sergeja da dođe kod njega na posao. Mehaničar se iznenadio, uplašio čak pomislio da je doktor odlučio da ga iskoristi i nešto drugo primora da radi?

​Ali doktor je insistirao na svom, obećao je da će mu besplatno dati razne strane vitamine. U principu, namamio je plašljivog mehaničara.

Ubeđivanjem i obećanjima, prisilio je Sergeja da prođe ispitivanje – i tačno! – Otkrivena je strašna i opasna bolest. Još malo, i on bi umro – pošto nije voleo da ide kod doktora.

Doktor se dogovorio sa svojim kolegama i Sergej je operisan. Uspešno i na vreme. Spasio mu je život.

Doktor je bio dobar, iskusan stručnjak. Po izgledu mehaničara, njegovim disanjem i bojom usana, posumnjao je da nešto nije u redu. A potom spasio život čoveku!

Treba se veoma pažljivo odnositi prema susretima u životu. Ako nam čovek nešto daje, pomaže, pruža uslugu jednostavno zbog simpatije – najverojatnije i mi možemo njemu pomoći. Razmena je uvek omogućena između dobrih ljudi. Ponekad je to novac. Ponekad – život, kao u ovom slučaju.

 

Anna Kirjanova

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x